Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Amerikanske droner terroriserer sivile

USA terroriserer den pakistanske sivilbefolkningen med sine mange droneangrep mot antatte opprørere og terrorister i landet, slår en amerikansk rapport fast.

- BRUDD PÅ MENNESKERETTIGHETSERKLÆRINGEN:  USA tidligere president, Jimmy Carter, har gått hardt ut mot doneangrepene som han mene rer brudd på minst ti av paragrafene i FNS menneskerettighetserklæring. Her brenner pakistanske demonstranter det amerikanske flagget i tillegg til NATOs flagg under en demonstrasjon mot droneangrep i Multan, Pakistan. Foto: Khalid Tanveer / AP Photo / NTB Scanpix
- BRUDD PÅ MENNESKERETTIGHETSERKLÆRINGEN: USA tidligere president, Jimmy Carter, har gått hardt ut mot doneangrepene som han mene rer brudd på minst ti av paragrafene i FNS menneskerettighetserklæring. Her brenner pakistanske demonstranter det amerikanske flagget i tillegg til NATOs flagg under en demonstrasjon mot droneangrep i Multan, Pakistan. Foto: Khalid Tanveer / AP Photo / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Droneangrepene har kostet tusenvis av mennesker livet, konkluderer rapporten «Living Under Drones» fra Stanford Law School og New York University School of Law.

De amerikanske angrepene er rettet mot antatte opprørere og terrorister med bånd til al-Qaida og Taliban, men rammer bredt.

Ifølge rapporten kan bare 2 prosent av de rundt 3000 som er drept i slike angrep siden juni 2004 betegnes som viktige mål, mens det var mellom 474 og 881 sivile blant ofrene.

Tør ikke samles Droneangrepene påvirker nå dagliglivet i de pakistanske stammeområdene langs grensa til Afghanistan, der folk ikke lenger tør å samles i bryllup og begravelser av frykt for å bli rammet, konstaterer rapporten.

Redningsmannskaper er også redde for å rykke inn og bistå ofrene for droneangrep av frykt for nye angrep, slås det videre fast.

Undergraver folkeretten Rapporten oppfordrer president Barack Obama til straks å revurdere sin strategi med å bruke førerløse fly i utenomrettslige henrettelser av antatte fiender, da dette virker mot sin hensikt og bidrar til å undergrave folkeretten.

Tidligere president Jimmy Carter har også gått hardt ut mot droneangrepene og hevder at de er brudd på minst ti av paragrafene i FNs menneskerettighetserklæring.

Tvilsomme beviser Amnesty International kritiserer også USAs bruk av droneangrep, men Obama-administrasjonen fastholder at strategien er riktig og viser til at den ikke setter amerikanske soldatliv i fare.

Bevisene for at droneangrep har bidratt til å gjøre USA til et tryggere sted, er i beste fall tvilsomme, konkluderer den amerikanske rapporten.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media