Amerikanske ebolaofre fikk ny medisin

Både legen Kent og misjonæren Nancy er blitt bedre.

SMITTET: Legen Kent Brantly ved et sykehus i Liberias hovedstad Monrovia. Brantly ble selv smittet av ebola mens han jobbet med å hjelpe ofre for sykdommen i Liberia. Foto: AFP/NTB scanpix
SMITTET: Legen Kent Brantly ved et sykehus i Liberias hovedstad Monrovia. Brantly ble selv smittet av ebola mens han jobbet med å hjelpe ofre for sykdommen i Liberia. Foto: AFP/NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to amerikanerne som er bekreftet smittet av ebola, er blitt behandlet med en ny medisin som ikke tidligere er testet på mennesker.

Både legen Kent Brantly og misjonæren Nancy Writebol (59) er blitt bedre etter at de tok medisinen, ifølge den kristne organisasjonen Samaritan's Purse, som er med og driver prosjektet i Liberia hvor amerikanerne jobbet da de ble smittet.

Brantly er nå innlagt på et sykehus i Atlanta i USA, og Writebol skal etter planen komme tilbake til hjemlandet og legges inn på samme sykehus i dag.

Medisinen de er blitt behandlet med, produseres av selskapet Mapp Biopharmaceutical og er tidligere testet på apekatter.

Ebola forårsaker høy feber, svekket nyre- og leverfunksjon og i noen tilfeller indre og ytre blødninger. Det finnes i dag ingen medisiner mot sykdommen som beviselig har god effekt.

(NTB)