Amerikanske etterretningskilder: - Tyder på at bombe forårsaket flystyrten

Stadig flere myndigheter peker på terror.

PEKER PÅ TERROR: Flere lands myndigheter peker på terror etter at et fly på vei fra Paris til Kairo styrtet i Middelhavet. Her patruljerer fransk politi Paris-flyplassen Charles de Gaulle i etterkant av hendelsen. Foto:  EPA/ETIENNE LAURENT/NTB scanpix
PEKER PÅ TERROR: Flere lands myndigheter peker på terror etter at et fly på vei fra Paris til Kairo styrtet i Middelhavet. Her patruljerer fransk politi Paris-flyplassen Charles de Gaulle i etterkant av hendelsen. Foto: EPA/ETIENNE LAURENT/NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 66 personer var om bord på EgyptAir-flyet som natt til torsdag styrtet i Middelhavet på vei fra Paris til Kairo.

Det er fortsatt uklart hva som har skjedd med flyet, men verken egyptiske eller franske myndigheter vil utelukke en terrorhandling. Flyvraket er fortsatt ikke funnet, men det er funnet vrakrester man antar stammer fra flyet i Middelhavet.

Egypts luftfartsminister Sherif Fathy opplyste tidligere i dag at det er mer sannsynlig styrten skyldes terror enn teknisk svikt.

- Bombe Like etter klokka 17 sier amerikanske etterretningskilder til TV-kanalen CNN at tidlige indikasjoner tyder på at en bombe forårsaket flystyrten. Ifølge to amerikanske tjenestemenn er dette amerikanske myndigheters teori på dette tidspunktet, melder kanalen.

Også russisk etterretning har uttalt det samme.

- Det mest sannsynlige er at dette er en terrorhandling hvor 66 personer fra forskjellige land har mistet livet, sier sjef for den russiske sikkerhetstjenesten FSB, Aleksander Bortnikov til det russiske nyhetsbyrået Interfax, ifølge BBC.

Tidligere sjef for den franske havarikommisjonen, Jean-Paul Troadec, sa tidligere i dag til radiokanalen Europe 1 at sannsynligheten er stor for at det var en eksplosjon fra en bombe eller selvmordsbomber som forårsaket forsvinningen. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer