PEKER PÅ TERROR: Flere lands myndigheter peker på terror etter at et fly på vei fra Paris til Kairo styrtet i Middelhavet. Her patruljerer fransk politi Paris-flyplassen Charles de Gaulle i etterkant av hendelsen. Foto:  EPA/ETIENNE LAURENT/NTB scanpix
PEKER PÅ TERROR: Flere lands myndigheter peker på terror etter at et fly på vei fra Paris til Kairo styrtet i Middelhavet. Her patruljerer fransk politi Paris-flyplassen Charles de Gaulle i etterkant av hendelsen. Foto: EPA/ETIENNE LAURENT/NTB scanpixVis mer

Amerikanske etterretningskilder: - Tyder på at bombe forårsaket flystyrten

Stadig flere myndigheter peker på terror.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 66 personer var om bord på EgyptAir-flyet som natt til torsdag styrtet i Middelhavet på vei fra Paris til Kairo.

Det er fortsatt uklart hva som har skjedd med flyet, men verken egyptiske eller franske myndigheter vil utelukke en terrorhandling. Flyvraket er fortsatt ikke funnet, men det er funnet vrakrester man antar stammer fra flyet i Middelhavet.

Egypts luftfartsminister Sherif Fathy opplyste tidligere i dag at det er mer sannsynlig styrten skyldes terror enn teknisk svikt.

- Bombe Like etter klokka 17 sier amerikanske etterretningskilder til TV-kanalen CNN at tidlige indikasjoner tyder på at en bombe forårsaket flystyrten. Ifølge to amerikanske tjenestemenn er dette amerikanske myndigheters teori på dette tidspunktet, melder kanalen.

Også russisk etterretning har uttalt det samme.

- Det mest sannsynlige er at dette er en terrorhandling hvor 66 personer fra forskjellige land har mistet livet, sier sjef for den russiske sikkerhetstjenesten FSB, Aleksander Bortnikov til det russiske nyhetsbyrået Interfax, ifølge BBC.

Tidligere sjef for den franske havarikommisjonen, Jean-Paul Troadec, sa tidligere i dag til radiokanalen Europe 1 at sannsynligheten er stor for at det var en eksplosjon fra en bombe eller selvmordsbomber som forårsaket forsvinningen. 

- Hvis mannskapet ikke sendte ut en nødmelding, er det fordi det som skjedde var plutselig. Et problem med motoren eller teknikken ville ikke ført til en umiddelbar ulykke. I dette tilfellet reagerte ikke mannskapet, noe som får oss til å tenke på en bombe, sier han ifølge The Guardian.

- Objekter funnet Ifølge nyhetsbyrået AP skal to oransje objekter ha blitt funnet i Middelhavet. Funnene skal ha blitt gjort omkring 80 kilometer sør for der flyet forsvant fra radaren.

Ifølge den arabiske TV-kanalen Al-Arabiya er det også funnet to døde personer i vannet. 

 Forsvarskilder forteller til Reuters at funnet ble gjort av en gresk fregatt 370 kilometer sør for øya Kreta. Objektene skal være hvite og rød plastdeler, og ble observert i nærheten av der det tidligere i dag skal ha blitt plukket opp signaler.

Flyselskapet EgyptAir melder imidlertid at de ikke har fått bekreftet disse opplysningene.

Flyet, av type Airbus A320, var inne i egyptisk luftrom og 11 300 meter oppe i lufta da det forsvant.