Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Amerikanske flyselskaper vil hindre Norwegian lisens

De amerikanske flyselskapene American Airlines, Delta, United og US Airway støtter den amerikanske pilotforeningen i kravet om å nekte Norwegian å fly i USA på EU-lisens.

VIL FLY TIL USA: Men amerikanske flyselskaper vil ikke ha konkurranse fra lavprisselskapet Norwegianover Atlanterhavet. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet.
VIL FLY TIL USA: Men amerikanske flyselskaper vil ikke ha konkurranse fra lavprisselskapet Norwegianover Atlanterhavet. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Dagens Næringsliv har de fire flyselskapene sendt et brev til det amerikanske transportdepartementet der de ber om at departementet avslår Norwegians søknad, akkurat slik pilotforeningen tidligere har gjort.

Årsaken skal være at selskapene mener at Norwegian forsøker «å omgå nasjonale lover og regler for å sikre seg en urettmessig konkurransefordel».

Flyselskapene mener at Norwegian bryter luftfartsavtalen mellom EU og USA med å bruke asiatisk personell på sine langdistanseflyginger.

Dette avvises totalt av Norwegian.

- Vi omgår ingen regler, vi følger regelverket til punkt og prikke, og det kommer vi fremdeles til å gjøre, sier kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik i Norwegian til avisen.

De fire amerikanske flyselskapene har ifølge tall fra USAs transportdepartement 53,1 prosent av innenriksflygingene i USA.

- Disse flyselskapene har dominert luftrommet over Atlanteren, og holdt høye billettpriser. De ønsker selvsagt ikke konkurranse, mener hun.

Norwegian flyr i dag på EØS-lisens, noe som begrenser flyvningsmulighetene fra Europa, og har derfor søkt om å fly USA-rutene sine med irsk-registrerte fly på EU-lisens. (NTB)