Amerikanske forskere har funnet 42 400 dødsleire

Ny studie viser at nazistene drepte nær dobbelt så mange mennesker under 2. verdenskrig som tidligere antatt.

- NÆR DOBBELT SÅ MANGE DREPTE: Amerikanske forskere har nå lagt fram en studie der de mener å ha funn som viser at nærmere 20 millioner mennesker ble drept av nazistene under 2. verdenskrig. Dette er nær dobbelt så mange som tidligere antatt. Bildet viser små barn, iført  konsentrasjonsleir-uniformer. Dette bildet ble tatt i januar 1945. Foto: AP / Scanpix
- NÆR DOBBELT SÅ MANGE DREPTE: Amerikanske forskere har nå lagt fram en studie der de mener å ha funn som viser at nærmere 20 millioner mennesker ble drept av nazistene under 2. verdenskrig. Dette er nær dobbelt så mange som tidligere antatt. Bildet viser små barn, iført konsentrasjonsleir-uniformer. Dette bildet ble tatt i januar 1945. Foto: AP / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Amerikanske forskere har gjennomgått alle anstalter og institusjoner som Hitler og hans regime benyttet for å drepe og sperre inne jøder og andre etniske, religiøse, politiske og seksuelle minoritetsgrupper i Europa og Nord-Afrika fra 1938 til 1945.

Forskernes konklusjon er at Tysklands statsledede folkemord var enda mer omfattende enn tidligere antatt.

Fram til nå har man regnet med at mellom fem og seks millioner jøder, samt seks millioner andre mennesker ble drept av nazistene.

De amerikanske forskerne tror det reelle tallet på drepte er nærmere 20 millioner mennesker.

- Funnene er sjokkerende, sier Geoffrey Megargee, som står bak studien.

- Tallene er langt høyere enn vi har trodd. Vi vet fra før hvor forferdelig livet var i leirene og i ghettoene, men dette her er utrolig, sier   Hartmut Berghoff, som er sjef ved det Tyska historieinstituttet i USA til The Telegraph.

Flere konsentrasjonsleirer Forskerne ved United States Holocaust Memorial Museum (HMM) i Washington har katalogisert alle konsentrasjonsleirene, ghettoene og de andre anstaltene som ble drevet det nazistiske styret i Tyskland.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer