KAN DØMMES TIL LIVSTID: En 34 år gammel amerikaner risikerer å måtte tilbringe resten av livet bak murene i delstaten Louisiana, etter å ha stjålet sjokolade. Bildet er fra fengselet Angola i Louisiana, som er ett av verdens største.  Foto: NTB Scanpix
KAN DØMMES TIL LIVSTID: En 34 år gammel amerikaner risikerer å måtte tilbringe resten av livet bak murene i delstaten Louisiana, etter å ha stjålet sjokolade. Bildet er fra fengselet Angola i Louisiana, som er ett av verdens største. Foto: NTB ScanpixVis mer

Amerikanske Jacobia (34) stjal godteri for 250 kroner - risikerer livstid i fengsel

- Det er ikke morsomt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 34 år gammel amerikaner, som er tiltalt for å ha stjålet godteri, risikerer å tilbringe resten av livet bak murene i delstaten Louisiana, skriver nyhetsbyrået AP.

Mannen, som heter Jacobia Jones, skal ha stjålet sjokolade til en verdi av 31 dollar, tilsvarende drøyt 250 norske kroner. Det er ingen hemmelighet at kriminelle risikerer langt strengere straff i USA sammenlignet med Norge. Men selv dommeren reagerte under forrige ukes høring. 

- Er ikke dette litt i meste laget? Dette er ikke morsomt. 20 år til livstid for å ha stjålet en Snickers, eller tre, eller fire, skal dommer Franz Zibilich ha sagt, ifølge New Orleans Advocate som først omtalte saken. 

Normalt vil man ikke risikere å måtte tilbringe resten av livet i fengsel for å ha stjålet godteri i USA, men ifølge lovverket i Louisiana risikerer man en fengselsstraff på 20 år til livstid dersom man blir dømt for tyveri minst to ganger. 

34-åringen har blitt dømt for tyveri fem ganger tidligere, men aldri for verdier over 500 dollar, og kan dermed dømmes til livstid ifølge delstatens lovverk.

Jones ble i 2010 dømt til fire år i fengsel for å ha stjålet sokker og bukser fra en butikk. 34-åringens forsvarere hevder at alle tyveriene han er dømt for var for verdier lavere enn 500 dollar hver gang.

- De bruker tiden sin på å bure inne noen i flere år for å ha stjålet godteri for 31 dollar, sier mannens advokat. 

RISIKERER LIVSTID FOR GODTERITYVERI: Jacobia Grimes. Foto: New Orleans Police Department
RISIKERER LIVSTID FOR GODTERITYVERI: Jacobia Grimes. Foto: New Orleans Police Department Vis mer