Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Amerikanske Kayla (26) ble holdt som gissel av IS - nå er hun bekreftet død

- Dette er en ondsinnet og avskyelig terroristorganisasjon.

DREPT: Amerikanske Kayla Mueller ble drept mens hun ble holdt som gissel av den Islamske Staten (IS) i Syria. Foto: Matt Hinshaw / Arizona Courier / AFP Photo / NTB Scanpix
DREPT: Amerikanske Kayla Mueller ble drept mens hun ble holdt som gissel av den Islamske Staten (IS) i Syria. Foto: Matt Hinshaw / Arizona Courier / AFP Photo / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USAs president Barack Obama bekrefter at det amerikanske gisselet, 26 år gamle Kayla Jean Mueller, som er blitt holdt fanget av IS, er død.

Familien opplyser at de er knust over å få beskjeden og vil publisere et brev som datteren har skrevet mens hun har sittet i fangenskap hos Den islamske staten (IS) i Syria.

- Dette er en ondsinnet og avskyelig terroristorganisasjon. Uansett hvor lang tid det tar, vil USA finne de ansvarlige terroristene, sier Obama etter at den amerikanske hjelpearbeideren er bekreftet død.

- Jordansk bombing - Familien fikk nylig en privat melding fra gisseltakerne med informasjon. Så snart denne informasjonen var bekreftet av etterretningen, ble det konkludert at Kayla er død, opplyser talspersonen Bernadette Meehan.

IS opplyste fredag at Mueller ble drept da bygningen hun var i ble truffet under et timelangt jordansk bombardement nær Raqqa i Syria, der IS har sitt hovedkvarter.

IS har tidligere drept tre amerikanske, to britiske og to japanske gisler, og nylig også en jordansk jagerflypilot.

Bortført i 2013 26-åringen jobbet for en tyrkisk hjelpeorganisasjon på et sykehus i Aleppo og ble bortført idet hun dro fra sykehuset en augustdag i 2013. Hun hadde da jobbet som hjelpearbeider i konfliktområder i India og Midtøsten i flere år.

Internasjonale medier har lenge kjent til at Mueller var tatt som gissel, men navnga henne ikke etter oppfordring fra familien.

De siste dagene har Jordan trappet opp bombetoktene mot IS-mål som følge av den groteske likvideringen av den jordanske jagerflygeren Muath al-Kasaesbeh, som ble brent levende i et bur.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media