HOLDT FANGET:  Den 26 år gamle amerikanske hjelpearbeideren Kayla Mueller ble holdt som gissel av opprørere i Den islamske staten (IS) i Syria i 18 måneder før hun angivelig ble drept i et jordansk flyangrep. Foto: Reuters / NTB scanpix
HOLDT FANGET: Den 26 år gamle amerikanske hjelpearbeideren Kayla Mueller ble holdt som gissel av opprørere i Den islamske staten (IS) i Syria i 18 måneder før hun angivelig ble drept i et jordansk flyangrep. Foto: Reuters / NTB scanpixVis mer

Amerikanske Kayla (26) skal ha vært IS-lederens sexslave

Ble seksuelt utnyttet av terrorgruppas eks-leder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den amerikanske hjelpearbeideren Kayla Mueller, som ble tatt til fange av opprørere i Syria i 2013, ble seksuelt misbrukt av IS-lederen Abu Bakr al-Baghdadi.

Flere kilder bekrefter overfor ABC News at 26-åringen ble utnyttet på det groveste av IS-lederen, som skal ha behandlet henne som sin personlige sexslave.

Muellers foreldre bekrefter at amerikanske myndigheter har orientert dem om hvilken skjebne datteren led under tiden i fangenskap hos opprørerne i Den islamske staten (IS).

- Vi kan bekrefte at FBI i juni orienterte Mueller-familien om hvordan Kayla ble behandlet, sier en talskvinne for familien, Emily Lenzner.

Drept i flyangrep Kayla Mueller ble tatt til fange av opprøre i Aleppo i august 2013 og holdt som gissel av IS i 18 måneder.

Ifølge opprørerne ble hun drept da jordanske jagerfly bombet bygningen i Raqqa der hun ble holdt fanget 6. januar i år.

Amerikanske myndigheter har ikke tilbakevist opplysningene om hvordan hun døde, men hevder at omstendighetene er uklare.

Voldtok Ifølge ABC News ble den amerikanske hjelpearbeideren holdt fanget i huset til tunisieren Abu Sayyaf, som spilte en sentral rolle som økonomisk rådgiver for IS-sjefen Abu Bakr al-Baghdadi.

Al-Baghdadi var derfor en hyppig gjest i huset, og han skal ved flere anledninger ha voldtatt Mueller når han var der.

Dette bekreftes blant annet av to tenåringsjenter fra yezidi-minoriteten som ble holdt fanget der samtidig med Mueller, og som også ble misbrukt av IS-lederen.

Abu Sayyafs kone Umm Sayyaf, som ble tatt til fange av amerikanske styrker i et angrep der ektemannen ble drept i mai, har også bekreftet dette i avhør, ifølge ABC News.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram