Presidentvalget i USA:

Amerikanske kvinner: Derfor stemmer vi på Trump

Uansett hva Donald Trump sier om kvinner, er det alltid noen av dem som kommer til å støtte ham.

BLIR VED TRUMPS SIDE: Modellen Lenzey Stidham (25) kaller seg seg for en "trumpet" og er ikke i tvil om hvem hun støtter i det kommende presidentvalget. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
BLIR VED TRUMPS SIDE: Modellen Lenzey Stidham (25) kaller seg seg for en "trumpet" og er ikke i tvil om hvem hun støtter i det kommende presidentvalget. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

FLORIDA / MISSOURI (Dagbladet): I St. Louis i staten Missouri holder to Trump-supportere av den mer sjeldne typen opp med plakat og viser tydelig støtte til Donald Trump. De er kvinner og i tillegg svarte.

Kathy Phillips og Karen Price, mener mediene ikke forteller sannheten om Trump.

- Vi elsker ham, politikken hans og ideene. Han er en forretningsmann og ikke en politiker. Han vil beskytte oss og skaffe oss jobber, sier de to afro-amerikanske kvinnene, som er redd for at de kommer til å bli hatet i lokalmiljøet etter å ha stått fram som Trump-supportere.

- Folk blir jo banket opp fordi de støtter Trump, sier Kathy Phillips.

De er en meget uvanlig velgergruppe i USA. En meningsmåling utført av Fox viser at Trump har støtte blant én prosent av den afroamerikanske befolkningen. 97 prosent av afroamerikanere har et negativt syn på ham.

Og blant kvinner generelt gjør heller ikke Trump det spesielt bra.

Upopulær

På snittmålinger for oktober, ligger Trump 18 prosentpoeng bak Clinton blant kvinner. I den siste meningsmålingen fra Fox News ligger han for eksempel bare 10 poeng bak Clinton.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer