Amerikanske marinesoldater ble som «Bambi på glattisen» under norsk øvelse

«Herdes» i forkant av NATO-øvelsen Cold Response 2016.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Som en del av forberedelsene til NATO-øvelsen Cold Response 2016 tjuvstartet U.S. Marine Corps på vintertrening med Brigade Nord med Telemark bataljon som instruktører.

Norske Leopard 2 og U.S. Marine Corps' M1A1 Abrams stridsvogner var samlet, hvor de amerikanske marinesoldatene fikk både læring og fornøyelse under isbanekjøringen på Rena.

- Storkoste seg «Stridsvognscrewene storkoste seg under iskjøringen, og medkavaleristene sørget alle for å heie og dokumentere stridsvognene som gled rundt på isen», skriver Hæren på sin Facebook-side.

Gjennom denne og neste uke skal amerikanerne «herdes» i iskaldt norsk vintervær på Rena. Det har vært ned mot minus 20 grader, og flere av soldatene har aldri opplevd temperaturer og forhold som dette på kroppen tidligere.

- Vi holder denne øvelsen for å gi soldatene en basisopplæring for å beherske kjøretøy, materiell og seg selv under arktiske forhold, sier major og talsperson for Forsvarets operative hovedkvarter, Elisabeth Eikeland, til Dagbladet.

Dagene legges opp, nærmest som en skoledag, med ulike leksjoner og praktiske øvelser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer