Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Valget i USA:

Amerikanske medier: - al-Qaida skal ha planlagt terrorangrep rundt valgdagen

Opprettholder et høyt sikkerhetsnivå. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kilder sier til CBS at etterretningen har varslet antiterrorstyrkene om at al-Qaida kan ha planlagt angrep mandag, dagen før valget i USA.

Det er ikke oppgitt spesifikke mål, men ifølge CBS er New York, Texas og Virginia mulige mål. Opplysningene har ikke blitt bekreftet fra offisielt hold.

Kildene opplyser også til CBS at så langt ikke har fått bekreftet om opplysningene er troverdige.

Nyhetsbyrået Reuters melder at føderale myndigheter har varslet myndighetene i New York om mulige terrorangrep gjennomført av terrororganisasjonen i tidsrommet rundt valgddagen 8 november.

Steve Coleman, talsmann for etaten som er ansvarlig for flyplasser, tunneler og broer i New York-området, forteller at de opprettholder et høyt sikkerhetsnivå og at de patruljerer med høy frekvens nå i valgkampinnspurten.

Politiet i New York forteller nyhetsbyrået at de er klar over informasjonen, og at de nå jobber sammen med FBI.

Amerikanske myndigheter har over lengre tid samlet informasjon om et mulig angrep utført av al Qaida på valgdagen. En kilde forteller til Reuters at trusselen skal være relativt lav.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!