VIKTIG TRUMP-RÅDGIVER: Jared Kushner regnes som en av Donald J. Trumps nærmeste. FOTO: REUTERS/Kevin Lamarque/NTB Scanpix
VIKTIG TRUMP-RÅDGIVER: Jared Kushner regnes som en av Donald J. Trumps nærmeste. FOTO: REUTERS/Kevin Lamarque/NTB ScanpixVis mer

Russland-etterforskningen

Amerikanske medier: Trumps svigersønn bak Flynns hemmeligholdte Russland-kontakt

Skal være «den svært høytstående personen» Flynn som regisserte Flynns samtaler.

(NTB/Dagbladet): Personen i Trumps overgangsteam som instruerte Michael Flynn om å opprette kontakt med Russland, skal være Jared Kushner.

Det melder henholdsvis NBC, Bloomberg og CNN.

Under en rettshøring fredag hevdet tidligere sikkerhetsrådgiver Michael Flynn at noen i Trumps overgangsteam styrte hans kontakt med Russland, uten å navngi noen.

- Det jeg gjorde var galt, skrev Flynn i en uttalelse der han innrømte å ha løyet om møtet med den russiske ambassadøren Sergei Kisljak den 29. desember i fjor.

Skal ha beordret Flynn

I etterkant har flere medier spekulert i identiteten til «den svært høytstående personen» som Flynn refererte til.

ABC News meldte fredag at Flynn skulle være klar til å vitne under ed om at det var Trump personlig som beordret ham, mens det franske nyhetsbyrået AFP nøyde seg med å melde at det skal være snakk om en «svært høytstående person» i Trumps overgangsteam.

ABC News beklager ved midnatt natt til søndag meldingen de kom med, og skriver at journalisten som meldte dette, er blitt permittert i fire uker uten lønn.

Vil ikke kommentere

Denne svært høytstående personen skal være Trumps svigersønn Jared Kushner, sier to personer med kjennskap til Russland-etterforskningen til NBC News. Anonyme kilder sier det samme til CNN.

Mediehuset skriver at Flynn skal ha blitt instruert av Kushner om å ta kontakt med flere utenlandske tjenestefolk, inklusive de russiske.

Kushners advokat ville på spørsmål fra CNN ikke kommentere saken.

Sentral Trump-rådgiver

Jared Kushner var, i likhet med Michael Flynn, en viktig støttespiller for Donald Trump under den amerikanske valgkampen.

Han deltok også et kontroversielt møte der flere høytstående personer i Trump-apparatet holdt samtaler med den russiske advokaten Natalja Veselnitskaja.

Dette i etterkant av at Veselnitskaja lovet inkriminerende informasjon knyttet til Trumps daværende rival Hillary Clinton.

Etter at Donald J. Trump vant valget, fikk Kushner en rolle som seniorrrådgiver ved Det hvite hus. Hans hustru, Ivanka, har også en fått en rådgiverrolle.

Denne er ubetalt - i motsetning til Kushners.