FÅR HJELP: Amerikanske militærrådgivere er kommet fram til de sivile som har søkt tilflukt i Sinjar-fjellet. Foto: REUTERS/Youssef Boudlal
FÅR HJELP: Amerikanske militærrådgivere er kommet fram til de sivile som har søkt tilflukt i Sinjar-fjellet. Foto: REUTERS/Youssef BoudlalVis mer

Amerikanske militærrådgivere framme på Sinjar-fjellet

Der tusenvis av sivile har søkt tilflukt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En gruppe amerikanske militærrådgivere og bistandsfolk ble natt til torsdag fløyet opp på Sinjar-fjellet i Nord-Irak, der tusenvis av sivile har søkt tilflukt fra militante islamister.

Ifølge kilder i Washington ble amerikanerne fløyet inn i ly av mørket for å bistå i arbeidet med å hjelpe og evakuere flyktningene, blant dem mange fra yezidi-minoriteten.

Flyktningene er beleiret av militante islamister fra opprørsgruppa Den islamske staten (IS), som truer med å drepe dem dersom de ikke konverterer til islam.

Tidligere onsdag ankom rundt 130 amerikanske militærrådgivere byen Arbil i Nord-Irak, og noen av disse fortsatte direkte til Sinjar-fjellet for å vurdere situasjonen for flyktningene.

Representanter for den statlige amerikanske bistandsorganisasjonen U.S. Agency for International Development (USAID) er sammen med militærrådgiverne.

(NTB)