Amerikanske militærrådgivere framme på Sinjar-fjellet

Der tusenvis av sivile har søkt tilflukt.

FÅR HJELP: Amerikanske militærrådgivere er kommet fram til de sivile som har søkt tilflukt i Sinjar-fjellet. Foto: REUTERS/Youssef Boudlal
FÅR HJELP: Amerikanske militærrådgivere er kommet fram til de sivile som har søkt tilflukt i Sinjar-fjellet. Foto: REUTERS/Youssef BoudlalVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En gruppe amerikanske militærrådgivere og bistandsfolk ble natt til torsdag fløyet opp på Sinjar-fjellet i Nord-Irak, der tusenvis av sivile har søkt tilflukt fra militante islamister.

Ifølge kilder i Washington ble amerikanerne fløyet inn i ly av mørket for å bistå i arbeidet med å hjelpe og evakuere flyktningene, blant dem mange fra yezidi-minoriteten.

Flyktningene er beleiret av militante islamister fra opprørsgruppa Den islamske staten (IS), som truer med å drepe dem dersom de ikke konverterer til islam.

Tidligere onsdag ankom rundt 130 amerikanske militærrådgivere byen Arbil i Nord-Irak, og noen av disse fortsatte direkte til Sinjar-fjellet for å vurdere situasjonen for flyktningene.

Representanter for den statlige amerikanske bistandsorganisasjonen U.S. Agency for International Development (USAID) er sammen med militærrådgiverne.

(NTB)