Amerikanske myndigheter: Anna (28) er russisk spion

11 personer arrestert i stor spionskandale.

SPIONSKANDALEN: Anna Chapman er sammen med ti andre arrestert og anklaget for konspirasjon og for å ha opptrådd som agent for et fremmed land uten å informere amerikanske myndigheter. Foto: Facebook/ AP Photo
SPIONSKANDALEN: Anna Chapman er sammen med ti andre arrestert og anklaget for konspirasjon og for å ha opptrådd som agent for et fremmed land uten å informere amerikanske myndigheter. Foto: Facebook/ AP PhotoVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): De russiske personene som er anholdt i USA ble sendt dit kun med ett mål for øyet: Å bli integrert i det amerikanske samfunn og jakte på amerikanske statsborgere som er tett på makteliten og som er villig til å jobbe som russiske agenter, mener amerikanske myndigheter. 

Bare tre dager etter besøket til president Dmitrij Medvedev i Washington DC, ble spionringen avslørt i en stor aksjon.

En av de anholdte i saken, Anna Chapman, har fått mye oppmerksomhet etter at saken ble kjent. FBI er overbevist om at Chapman har avlevert stjålne, hemmelige opplysninger om USA til sin russiske myndigheter, skriver Ekstrabladet.

28-åringen har fått spesielt mye oppmerksomhet i amerikanske og utenlandske medier som følger av sitt flotte utseende, og utfordrende bilder på Facebook.

Obama visste Spionsaken som er rullet opp i USA denne uka, truer ikke innsatsen for å få til en «gjenstart» i forholdet til Russland, ifølge Det hvite hus.

- Jeg mener vi har fått til en gjenstart i samarbeidet i FN om Nord-Korea og Iran, og jeg tror ikke denne saken vil påvirke disse forholdene, sa pressetalsmann Robert Gibbs i Det hvite hus tirsdag, melder NTB.

Det amerikanske justisdepartementet annonserte mandag at 10 personer er arrestert anklaget for å være russiske agenter involvert i et langsiktig oppdrag i USA. Politiet på Kypros arresterte tirsdag en siste person i spionsaken, skriver CNN.  

I følge Gibbs skal president Barack Obama ha vært informert om situasjon.

Nyheten om spionskandalen kom under en uke etter at den russiske president Dmitrij Medvedev besøkte USA. Gibbs sa tirsdag at Obama visste om saken før han møtte Russlands president.  

Leverte spioninfo hver onsdag Ifølge The New York Post har den 28-år gamle kvinnen en mastergrad i økonomi, et eiendomsmeklingsfirma og en fancy leilighet. Hun skal angivelig ha levert informasjon til russiske myndigheter hver onsdag, siden januar.    

Russland har innrømmet at ti av de mistenkte i saken er russiske statsborgere, men at de ikke skal ha jobbet mot amerikanske interesser, ifølge Sky News.

NEKTER: Chapman nekter ethvert bekjentskap til FBIs beskyldninger. Her sammen fire andre spionmistenkte; Vicky Pelaez, Richard Murphy, Cynthia Murphy og Juan Lazaro. Tegningen er laget under en høring i Manhatten Federal Court i New York i går. Foto: Reuters
NEKTER: Chapman nekter ethvert bekjentskap til FBIs beskyldninger. Her sammen fire andre spionmistenkte; Vicky Pelaez, Richard Murphy, Cynthia Murphy og Juan Lazaro. Tegningen er laget under en høring i Manhatten Federal Court i New York i går. Foto: Reuters Vis mer