Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Amerikanske nettsider fortsatt stengt for europeiske brukere

Flere amerikanske nettsteder er fortsatt stengt for europeiske brukere på grunn av EUs nye personvernregler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

25. mai ble den nye personvernreglene – General Data Protection Regulation (GDPR) – gjeldende i hele EU. Reglene skal blant annet hindre at selskaper samler inn informasjon man ikke ønsker å dele. Å bryte reglene kan medføre høye bøter.

Reglene gjelder også ikke-europeiske nettsteder som europeere bruker. For å unngå bøter har en rekke amerikanske medienettsteder, som New York Daily News, The Chicago Tribune og LA Times gjort seg utilgjengelige i deler av Europa, skriver Aftenposten.

På nettstedene møtes besøkende av følgende melding: «Vi jobber med saken og ser på løsninger som gjør at vi kan gi alle våre digitale tilbud også til det europeiske markedet»

Juridisk rådgiver i Datatilsynet og GDPR-ekspert Tobias Judin tolker grepet positivt.

– Det er dumt hvis de ikke har de tekniske løsningene på plass ennå, men på den annen side viser meldingen at de tar reglene på alvor og faktisk gjør endringer. Det er positivt på lang sikt, sier Judin til Aftenposten.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media