Amerikanske og irakiske fly i kamp

Amerikanske fly kom i dag i kamp med irakiske militære fly i en av flyforbudssonene over Irak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En amerikansk militær talsmann bekreftet at irakiske fly av typen Mig-23 og Mig-25 hadde brutt forbudet vestlige stormakter har gitt irakerne mot å fly sør for den 33. og nord for den 36. breddegrad.

Ingen amerikanske fly ble truffet, ifølge major Joe LaMarca i den amerikanske sørkommandoen i Florida. Det var ikke klart om irakiske fly ble skutt ned.

Ifølge fjernsynsselskapet NBC skal amerikanerne ha avfyrt flere raketter mot de irakiske flyene. De amerikanske flyene var av typen F-15 og F-14.

- Det er indikasjoner på at et irakisk fly styrtet, men...de fleste tegn tyder på at det ikke var vi som skjøt det ned, sa LaMarca.

De amerikanske kampflyene kom fra hangarskipet USS «Carl Vinson», og sammenstøtene skal ha skjedd i den sørlige av de to flyforbudssonene.

LaMarca opplyste at de amerikanske flyene avfyrte minst en luft-til-luft-rakett.

I forrige uke ble amerikanske og britiske fly angrepet med raketter fra bakken. Den irakiske regjering har sagt at den ikke lenger vil respektere flyforbudet som de vestlige stormaktene innførte i 1991.

(NTB-AFP)

Warning: main(/www/dagbladet/www.dagbladet.no/irak/inc/faktaboks.html): failed to open stream: No such file or directory in /www/dagbladet/www.dagbladet.no/nyheter/1999/01/05/152047.html on line 241

Fatal error: main(): Failed opening required '/www/dagbladet/www.dagbladet.no/irak/inc/faktaboks.html' (include_path='.:/local/lib/php:/www/dagbladet/pear/lib') in /www/dagbladet/www.dagbladet.no/nyheter/1999/01/05/152047.html on line 241