Amerikanske Peter er den neste IS-bøddelen truer med å drepe

Ble tatt som gissel i fjor.

 JOBBET I MIDTØSTEN:  Peter Kassig drev blant annet et firma i Tyrkia nær den syriske grensa. Bildet er udatert, og skal vise Kassig med forsyninger som skal til syriske flyktninger. Foto: AP Photo/Courtesy Kassig Family
JOBBET I MIDTØSTEN: Peter Kassig drev blant annet et firma i Tyrkia nær den syriske grensa. Bildet er udatert, og skal vise Kassig med forsyninger som skal til syriske flyktninger. Foto: AP Photo/Courtesy Kassig FamilyVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Amerikaneren Peter Kassig reiste til Midtøsten som hjelpearbeider. Nå har han havnet i klørne på IS, og kan bli deres neste offer.

I går kom meldingene om at den sunnimuslimske ekstremistgruppa etter alt å dømme har henrettet ytterligere ett vestlig gissel. En video lagt ut på nettet i går skal angivelig vise Den islamske stat (IS) som halshogger det britiske gisselet Alan Henning.

I slutten av den makabre videoen varslet IS, i kjent stil, hvem som kan bli ekstremistenes neste offer. Peter Kassig, fra den amerikanske delstaten Indiana, trues med å bli henrettet dersom den USA-ledede koalisjonen ikke stanser sine bombeangrep i Syria og Irak.

Kassig ble tatt til gissel i 2013.

Irak-veteran Kassig, som noen medier sier er 24 år gammel, andre 26 år, har tidligere tjent i den amerikanske hæren, ifølge Washington Post og flere medier. Han var infanterist fra juni 2006 til september 2007, og har avtjent tjeneste i Irak.

Han ble ifølge CNN «ærefullt utskrevet» av militæret av medisinske grunner, og reiste hjem til USA for å studere. I 2010 tok han fri fra studiene og begynte på sin medisinske sertifisering. Deretter reiste han tilbake til Midtøsten.

Drev firma Ifølge Washington Post startet Kassig i 2012 et lite medisinsk firma i Tyrkia kjent som SERA, med hovedkvarter i Gaziantep.

Byen ligger nær den syriske grensa, og er en stasjon for hjelpearbeidere og journalister.

Kassig var også ansatt ved et britisk firma som tilbyr sikkerhet, rådgivning og opplæring for personer som planlegger å dra til krigssoner, ifølge Kassigs LinkedIn-profil.

Kassigs familie sier at han skal ha konvertert til islam mens han har blitt holdt som gissel, skriver CNN.

Det hjelper trolig lite:

- Obama, du har startet dine luftangrep mot Syria, som stadig treffer våre folk, så det er bare rettferdig at vi drepet ditt folk, sa en maskert kriger i drapsvideoen som i går ble lagt ut, ifølge AP.

USA startet sine angrep på IS i Irak i august, etter å ha blitt bedt om hjelp fra den irakiske regjeringen. I slutten av september utvidet  USA operasjonen sammen med arabiske land til å omfatte IS i Syria.

Natt til i dag angrep koalisjonen IS-mål rundt den kurdiske byen Kobani nord i Syria.

TRUES PÅ LIVET:  Her trues amerikanske Peter Kassig med å bli henrettet av IS. Foto: Scanpix
TRUES PÅ LIVET: Her trues amerikanske Peter Kassig med å bli henrettet av IS. Foto: Scanpix Vis mer