BER OM VURDERING: Den republikanske speakeren, John Boehner, ber president Barack Obama vurdere innreiseforbud for personer fra de ebolarammede landene i Vest-Afrika. Foto: AP Photo/Molly Riley, File
BER OM VURDERING: Den republikanske speakeren, John Boehner, ber president Barack Obama vurdere innreiseforbud for personer fra de ebolarammede landene i Vest-Afrika. Foto: AP Photo/Molly Riley, File Vis mer

Amerikanske politikere vil ha reiseforbud mot ebola

Flere amerikanske opposisjonspolitikere oppfordrer president Barack Obama til å innføre et midlertidig forbud mot reisende fra Vest-Afrika for å hindre et utbrudd av ebola.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

To amerikanske sykepleiere har fått ebola etter å ha behandlet en mann fra Liberia som døde av ebola på et sykehus i Texas, og Obama har trappet opp innsatsen for å hindre at viruset sprer seg.

Presidenten i Representantenes hus, John Boehner, sier at et reiseforbud er noe som Obama «absolutt må vurdere», i tillegg til andre tiltak når det gjelder sikkerhet mot smitte i USAs luftfart.

Også lederen for Kongressens komité for innenlandsk sikkerhet, Michael McCaul, og flere ledere av underkomiteer oppfordret myndighetene til ikke å gi visum til reisende fra Liberia, Sierra Leone og Guinea til utbruddet er under kontroll.

Verdens helseorganisasjon WHO mener at en isolering av de tre landene ville være svært negativt fordi det ville gjøre det vanskeligere å sende hjelp og hindre import av nødvendige varer. (NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer