Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Amerikanske raketter hjelper ikke folket i Syria»

SV-leder Audun Lysbakken sier nei til norsk støtte av angrepet i Syria. - Krigsforbrytelser kan ikke skje ustraffet, sier Hareide.

Bergen, Norge 20180222: SV-leder Audun Lysbakken er tilbake på jobb etter sykmeldingen. FOTO: PAUL S. AMUNDSEN

POLITIKK
Bergen, Norge 20180222: SV-leder Audun Lysbakken er tilbake på jobb etter sykmeldingen. FOTO: PAUL S. AMUNDSEN POLITIKK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Norges utenriksminister Ine Eriksen Søreide har sagt at hun har forståelse for nattens angrep mot Syria.

Det har ikke SV-leder Audun Lysbakken.

«Amerikanske raketter hjelper ikke folket i Syria, og å sette FN på sidelinjen er farlig. Nå trengs diplomater, ikke bomber,» skriver han på Twitter i dag.

KREVER STRAFF: Knut Arild Hareide Foto: Andreas Lekang / Dagbladet
KREVER STRAFF: Knut Arild Hareide Foto: Andreas Lekang / Dagbladet Vis mer

«Assad og Russland må slippe FN inn for å granske lidelsene i Douma. USA må ikke fortsette angrepene. Nei til stormaktskrig, nei til norsk støtte.» avslutter han.

- Krigsforbrytelser kan ikke skje ustraffet

- Kjemiske angrep som det verden har vært vitne til i Syria de siste dagene, kan ikke skje ustraffet, sier KrF-leder Knut Arild Hareide.

Han innledet sin tale til KrFs landsstyre i Oslo lørdag med de dramatiske nyhetene fra Syria, melder NTB.

– Vi har de siste dagene sett bildene fra Syria. Små barn som blir båret på båre, rammet av lammende klorgass. Det gjør dypt inntrykk å se konsekvensene av kjemiske våpen, sa Hareide.

Ba om tilbakeholdenhet

– Det er ikke bare forferdelig. Det er krigsforbrytelser og et klart brudd på internasjonale konvensjoner. Det er ikke tvil om at slike angrep mot føre til internasjonale reaksjoner. Det kan ikke skje ustraffet, slo KrF-lederen fast.

KRATER: En syrisk statskanal viste denne reportasjen, som skal være rester fra en ødelagt missil på syrisk jord. Video: NTB Scanpix Vis mer

Han ba om at det nå blir vist tilbakeholdenhet.

– Dette illustrerer hvor kritisk det er at reelle fredsforhandlinger kommer i gang, og at en fredsløsning kommer på plass. Det er ikke bare det siste døgns hendelser som minner oss om at viktige verdier er i spill, understreket Hareide.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!