Amerikanske sexforbrytere legges ut på nettet

Annenhver stat i USA bruker Internett for å legge ut navn og adresse på personer som har sexdommer. Personer med pedofili, incest eller voldtekt på rullebladet bokføres på livstid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Amerikanske politikere og barnevernsorganisasjoner vil at tidligere sexforbrytere skal ut i lyset. Dette er for å gi foreldre en mulighet til å beskytte barna sine dersom tidligere pedofile og voldtektsmenn skulle falle tilbake i gamle mønstre.

Ulik praksis

De amerikanske statene har ulik praksis av hvor grundig de informerer sine borgere, skriver avisa Politiken. I Virginia er det lovbestemt at alle skal ha fri tilgang til opplysninger om personer som har en sexdom på seg. Politiet der har opprettet en hjemmeside der man finner navn, adresse og signalement på sexdømte. Staten California benytter seg ikke av Internett, men tilbyr registeret på en CD-rom som kan kjøpes fra de lokale politistasjonene.

I New Jersey ble syv år gamle Megan Kanka voldtatt og drept av en nabo som tidligere hadde sonet to dommer for seksuelle overgrep. Hennes tragiske skjebne har gitt navn til en lov vedtatt i 1996. Megan's law påbyr at personer som er dømt for sexrelaterte forbrytelser skal registreres på livstid. Opplysningene skal oppdateres kontinuerlig, så personer ikke forsvinner ut av registeret hvis de skifter navn eller adresse. Persondataene skal være offentlig tilgjengelig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer