Amerikanske soldater: - Drev troféjakt på sivile afghanere

Drepte sivile - tok fingre og hodeskalle som suvenir.

STØTTES AV FAMILIEN: Drapssiktede Adam Winfield, med moren Emma og far Christopher. Foto: AP/Courtesy Winfield Family/Scanpix
STØTTES AV FAMILIEN: Drapssiktede Adam Winfield, med moren Emma og far Christopher. Foto: AP/Courtesy Winfield Family/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Det hele skal ha startet da sersjant Calvin Gibbs (25) ankom inden amerikanske Lewis McChord-basen i Kandahar-provinsen i Afghanistan i november i fjor.

Gibbs skal sammen med medsoldaten Jeremy Morlock (22) ha lagt fundamentet for det som etterforskere nå betegner som et drapslag, som begikk flere drap på sivile - og tok ofrenes fingre som suvenir.

Totalt skal tolv amerikanske soldater være involvert i de morbide syslene. De tolv er siktet for i alt 76 kriminelle handlinger.

Fem av dem, som i tillegg til Gibbs og Morlock navngis i amerikansk presse som Michael Wagnon, Andrew Holmes og Adam Winfield, skal ha vært delaktige i selve drapshandlingene.

Ytterligere sju skal ifølge The Olympian ha visst om overgrepene som ble begått, men unnlatt å melde fra om grusomhetene sivile afghanere ble utsatt for.

Ruset Totalt skal tre sivile være drept, ifølge the Guardian nærmest som under en troféjakt på mennesker. De tre ble enten sprengt med granater eller skutt med våpen tilhørende det amerikanske forsvaret.

Ved ett av drapene skal Gibbs ha plassert et Kalasjnikov-gevær ved siden av offeret, for å få det til å se ut som den amerikanske infanteristen handlet i selvforsvar.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer