Amerikanske soldater drept på flyplassen i Frankfurt

Mann fra Kosovo skal ha ropt islamske slagord før han skjøt vilt rundt seg på buss med amerikanske soldater.

 TO DREPT:  Politiet omringer bussen som var åsted for skyteepisoden i Frankfurt i dag. Foto: (AP Photo/dapd, Alexander Becher)
TO DREPT: Politiet omringer bussen som var åsted for skyteepisoden i Frankfurt i dag. Foto: (AP Photo/dapd, Alexander Becher)Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst to personer mistet livet og to ble alvorlig såret da gjerningsmannen trakk pistol inne i bussen og begynte å skyte rundt seg, skriver tyske medier.

Politiinspektør Jürgen Linker opplyser at skyteepisoden skjedde inne i bussen, som sto ved terminal 2 på Europas nest travleste flyplass.

Den ene av de drepte skal ha vært føreren, mens den andre var en amerikansk soldat. Føreren av bussen skal også ha vært en amerikansk soldat.

- Islamske slagord Linker sier det er for tidlig å slå fast om det dreier seg om et terrorangrep eller ikke. Ubekreftede rykter verserer i tyske og internasjonale medier om at mannen som skjøt skal ha ropt ut islamske slagord før han skjøt.

Gjerningsmannen skal ifølge Bild ha sneket seg om bord i bussen, før han uten forvarsel tok fram en pistol og begynte å skyte.

Fra Kosovo Han skal også ha hatt med seg en kniv. Kort tid etter episoden ble en 21-åring fra Kosovo arrestert, mistenkt for å være gjerninsmannen.

En tjenestemann i den amerikanske hæren forteller til CNN at soldatene som ble beskutt tjenestegjør for flyvåpenet. De kom fra Lakenheath-basen i Storbritannia. Soldatene skulle fly kommersielt og ikke millitært, sier tjenestemannen.