Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Amerikanske soldater fri i dag

Jubelen sto i taket hjemme hos familiene til tre amerikanske soldater som søndag ble løslatt og overlevert til borgerrettsforkjemperen Jesse Jackson.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Andrew Ramirez 24), Christopher Stone (25) og Steven Gonzales (25) ble tatt til fange 31. mars av jugoslaviske styrker like ved grensa mellom Jugoslavia og Makedonia.

Soldatene ankom senere Kroatia. De vil bli fløyet videre til den amerikanske flybasen i Ramstein i Tyskland. Der vil de bli sendt til sykehuset i Ramstein for medisinske undersøkelser.

Moren til en av soldatene som ble løslatt uttrykte stor glede over at hennes sønn endelig ble løslatt.

Stor glede

- Jeg takker ham (Jesse Jackson) for at han fikk sønnen min hjem, sa en ekstatisk Vivian Ramirez, som er mor til Andrew Ramirez.

Hun fikk såvidt snakke noen ord med sønnen på mobiltelefon etter løslatelsen.

- Han sa bare at han kom hjem, og det var alt vi trengte å høre. Han sa: «Jesse Jackson gjorde det», sier Vivian Ramirez.

Familiene til de tre løslatte soldatene forberedte seg på å fly til Ramstein for å bli gjenforent med dem.

- Jugoslavias president bestemte seg for å sette fri soldatene som et tegn på anerkjennelse av Jesse Jacksons innsats for å skape fred og forståelse mellom folk, meldte det offisielle jugoslaviske nyhetsbyrået Tanjug.

USAs president Bill Clinton har gratulert Jackson med at han klarte å få løslatt soldatene.

(NTB-DPA-AFP)

FÅR ÆREN:</B> Jesse Jackson får æren for løslatelsen. Her med de tre soldatene Andrew A. Ramirez, Christopher Stone og Steven Gonzalez som ble løslatt og fraktet ut av Jugoslavia søndag.