Amerikanske soldater misjonerte i Afghanistan

Tross misjonsforbud.

 AFGHANISTAN:  Amerikanske evangelsk kristne soldater skal ha blitt oppfordret av militærprester til å omvende den muslimske lokalbefolkningen. REUTERS/Goran Tomasevic
AFGHANISTAN: Amerikanske evangelsk kristne soldater skal ha blitt oppfordret av militærprester til å omvende den muslimske lokalbefolkningen. REUTERS/Goran TomasevicVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Brian Hughes, dokumentarfilmmaker og tidligere medlem av den amerikanske hæren har dokumentert hvordan amerikanske tropper har drevet misjonsarbeid blant lokale afghanere. Det melder Al Jazeera. Videomaterialet er omlag ett år gammelt.

Jakter for Jesus
Videoen viser hvordan oberstløytnant Gary Hensley, leder av de amerikanske militærprestene i Afghanistan oppfordrer soldatene til å omvende lokale innbyggere.

«Spesialstyrkene jakter på mennesker. Som kristne gjør vi det samme, vi jakter mennesker for Jesus» sier militærpresten under en gudstjeneste i den evangeliske kirken Enduring Faith i Bagram.

Bibler
Videoen viser også stabler av bibler på hoveddialektene av pashtu og dari, språkene som blir snakket i Afghanistan. Det er uklart om biblene faktisk har blitt distribuert til lokalbefolkningen, men i følge dokumentarfilmmakeren er det ingen tvil om at distribueringen var hensikten. «De snakket ikke om å lære pashtu og dari ved å lese disse biblene», sier han. Det amerikanske forsvarsdepartementets avis Stars and Stripes skriver imidlertid at biblene ble konfiskert før de ble distribuert videre.

Misjonsforbud
Det amerikanske militærhovedkvarteret i Midtøsten CENTCOM forbyr «misjonering av enhver religion tro eller religiøs praksis». I ett av klippene sier militærprest kaptein Emmit Furner til sine tilhørere at «man kan ikke forkynne, men man kan gi gaver.»

Pentagon har så langt ikke kommet med noen offisiell uttalelse som videoklippene.