Amerikanske soldater misjonerte i Afghanistan

Tross misjonsforbud.

AFGHANISTAN:  Amerikanske evangelsk kristne soldater skal ha blitt oppfordret av militærprester til å omvende den muslimske lokalbefolkningen. REUTERS/Goran Tomasevic
AFGHANISTAN: Amerikanske evangelsk kristne soldater skal ha blitt oppfordret av militærprester til å omvende den muslimske lokalbefolkningen. REUTERS/Goran Tomasevic Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Brian Hughes, dokumentarfilmmaker og tidligere medlem av den amerikanske hæren har dokumentert hvordan amerikanske tropper har drevet misjonsarbeid blant lokale afghanere. Det melder Al Jazeera. Videomaterialet er omlag ett år gammelt.

Jakter for JesusVideoen viser hvordan oberstløytnant Gary Hensley, leder av de amerikanske militærprestene i Afghanistan oppfordrer soldatene til å omvende lokale innbyggere.

«Spesialstyrkene jakter på mennesker. Som kristne gjør vi det samme, vi jakter mennesker for Jesus» sier militærpresten under en gudstjeneste i den evangeliske kirken Enduring Faith i Bagram.

BiblerVideoen viser også stabler av bibler på hoveddialektene av pashtu og dari, språkene som blir snakket i Afghanistan. Det er uklart om biblene faktisk har blitt distribuert til lokalbefolkningen, men i følge dokumentarfilmmakeren er det ingen tvil om at distribueringen var hensikten. «De snakket ikke om å lære pashtu og dari ved å lese disse biblene», sier han. Det amerikanske forsvarsdepartementets avis Stars and Stripes skriver imidlertid at biblene ble konfiskert før de ble distribuert videre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.