Amerikanske soldater ødela Babylon-ruiner

Ville ha suvenirer.

BRØT LØS STEINBITER: En gruppe internasjonale eksperter sier i en UNESCO-rapport som ble offentliggjort torsdag at det ble gjort stor og uopprettelig skade på ruinene i Babylon mens amerikanske soldater hadde en militærbase der. Foto: AP Photo/Karim Kadim
BRØT LØS STEINBITER: En gruppe internasjonale eksperter sier i en UNESCO-rapport som ble offentliggjort torsdag at det ble gjort stor og uopprettelig skade på ruinene i Babylon mens amerikanske soldater hadde en militærbase der. Foto: AP Photo/Karim Kadim Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Amerikanske og polske soldater som deltok i invasjonen av Irak i 2003 forårsaket uopprettelig skade på ruinene av oldtidsbyen Babylon, ifølge UNESCO.

— Soldatene brøt sannsynligvis løs steinbiter fra ruinene som suvenirer, sier spesialist på mesopotamiske og persiske antikviteter ved Det britiske museet, John Curtis.

Den 4000 år gamle byen sør for Bagdad var en gang hjem for De hengende hager i Babylon, en av verdens syv underverker. Men under krigen i Irak i 2003 og 2004 var Babylon tilholdssted for en militærbase, som i utgangspunktet skulle beskytte ruinene mot plyndring.

En gruppe internasjonale eksperter sier i en UNESCO-rapport som ble offentliggjort torsdag at det i denne perioden ble gjort stor og uopprettelig skade på ruinene.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer