Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Amerikanske soldater til Libya

Skal sikre USAs diplomater.

I FLAMMER: Demonstranter skal ha angrepet det amerikanske konsulatet i Benghazi i Libya i går. Foto: REUTERS/Esam Al-Fetori
I FLAMMER: Demonstranter skal ha angrepet det amerikanske konsulatet i Benghazi i Libya i går. Foto: REUTERS/Esam Al-Fetori Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): En gruppe amerikanske soldater fra marineinfanteriet er på vei til Libya for å styrke sikkerheten til amerikanske diplomater, melder flere amerikanske medier.

President Barack Obama varslet grytidlig onsdag morgen amerikansk tid at USA trapper opp sikkerheten rundt sine installasjoner verden rundt etter angrepet i Benghazi i Libya som drepte ambassadør Chris Stevens og tre andre diplomater. Også utenriksminister Hillary Clinton varsler opptrapping av sikkerheten på amerikanske ambassader.

Ifølge CNN kommer soldatene fra en amerikansk base på Sicilia i Italia og skal være på vei til USAs ambassade i hovedstaden Tripoli. De skal være spesialisert på å sikre amerikanske installasjoner, og kan blant annet få ansvaret for evakuering av personell dersom det blir nødvendig.

USA er alvorlig bekymret for sikkerheten på sine ambassader etter protestene som oppsto både i Libya og Kairo i Egypt. De protesterer mot en kontroversiell og sterkt islamkritisk film.

Spesialisert Det er ikke kjent nøyaktig hvor mange soldater det er snakk om. Vanlig praksis er at vertslandet har ansvaret for sikkerheten utenfor ambassader, og soldatene vil ikke operere i gatene i Libya.

Soldatene kan også få ansvaret for å få transportert likene av de drepte amerikanerne ut av landet, melder CBS.

I dag består marineinfanteriet av til sammen 203 000 aktive soldater.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media