- Amerikanske spionfly leter etter jenter i Nigeria

Over 200 jenter fortsatt savnet etter bortføring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bemannede amerikanske overvåkingsfly deltar i letingen etter de bortførte jentene i Nigeria, ifølge en kilde i USAs regjering.

Flygningene skjer med tillatelse fra nigerianske myndigheter. Ifølge kilden bidrar USA også med satellittbilder fra områdene hvor det antas at jentene kan befinne seg.

Stort engasjement For over tre uker siden kidnappet ekstremistgruppen Boko Haram 276 jenter fra en skole i Chibok i delstaten Borno. 53 jenter har rømt, mens over 200 fortsatt er savnet.

Saken har vekket engasjement verden rundt. I et intervju med Sky News ber faren til en av de savnede jentene, Shettima Haruma, det internasjonale samfunn innstendig om hjelp.

Han sier han reagerer på responsen, eller den manglende sådan, til den nigerianske regjeringen.

Vil selge jentene - Vi bønnfaller dem. Vi bønnfaller nigerianerne, myndigheter i andre land som USA, eller London... Det har gått tre uker nå, nesten en måned, og vi har ikke sett at noe har skjedd, og vi har ikke fått noen brav fra våre døtre, sier Haruma til Sky News.  

- Vi er redde og vi bønnfaller andre land om å hjelpe oss, sier han.

Lederen for islamistgruppen, Abubakar Shekau, har truet med å selge jentene. Noen jenter skal angivelig allerede ha blitt sendt til Chad og Cameroon.

Ytterligere 11 jenter i alderen 12 til 15 år ble tirsdag kidnappet fra landsbyen Warabe. Leteaksjonen har konsentrert seg om området ved Sambisa-skogen, som er «gjemmestedet» til Boko Haram.


 ANTATTE GJERNINGSMENN:  Denne videograbben viser den angivelige Boko Haram-lederen Abubakar Shekau. Foto: AFP / BOKO HARAM
ANTATTE GJERNINGSMENN: Denne videograbben viser den angivelige Boko Haram-lederen Abubakar Shekau. Foto: AFP / BOKO HARAM Vis mer