- Amerikanske styrker skjøt ned iransk fly i Irak

Den ubemannede dronen skal ha feilnavigert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert


(Dagbladet.no): - Amerikanske styrker skjøt ned en iransk drone som var inne i Irak for flere uker siden, sier offisielle irakiske militærkilder ifølge nyhetsbyrået Reuters i dag.

- Et ubemannet iransk fly krysset grensa og ble oppdaget av radaren til de multinasjonale styrkene i Irak, sier Abdul Aziz Mohammed Jassim, sjef for militæroperasjoner i det irakiske forsvarsdepartementet. Han forteller at dronen ble tatt hånd om av et amerikansk fly som skjøt den ned.

Jassim sier at multinasjonale styrker har rapportert at dronen kom inn i Irak rundt ti mil fra Baghdad, og at det trolig ikke var meningen at det den skulle ta seg inn på irakisk territorium.

Jassim husker ikke møyaktig dato for hendelsen, men mener det skjedde sent i februar.

De amerikanske styrkene i Irak har nektet å uttale seg om den angivelige nedskytingen.

USA har nå rundt 140.000 soldater i Irak, men krigsoperasjoner vil opphøre ved utgangen av august 2010 i henhold til president Barack Obamas tilbaketrekkingsplan. Ved utgangen av 2011 skal de amerikanske styrkene ha forlatt landet.


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer