Amerikanske turister voldtatt i Guatemala

GUATEMALA BY (NTB-Reuters): Fem unge kvinner ble voldtatt da væpnede menn før helgen overfalt en gruppe amerikanske studenter i Guatemala. Alle de 16 medlemmene av gruppa ble frastjålet sine penger og verdigjenstander, opplyser den amerikanske ambassaden i Guatemala by.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De fire gjerningsmennene tvang studentenes buss ut av veien ved å blokkere veibanen med en liten lastebil.

 Deretter ble de 13 studentene og deres tre ledsagere beordret ut i en åker med sukkerroer, der de ble ranet og de fem kvinnene voldtatt, sa en talsmann for ambassaden i dag.

Ikke uvanlig

Ifølge talsmannen Frank Neville har guatemalansk politi arrestert to menn som er mistenkt for å ha vært med på overfallet.

 Voldelige angrep mot og væpnede ran av turister er ikke uvanlig i Guatemala, selv om regjeringen forsøker å bagatellisere problemet.

  De fem kvinnene som ble voldtatt, er mellom 18 og 20 år gamle. De forlot Guatemala lørdag etter å ha fått behandling på et lokalt sykehus. Resten av gruppen reiste fra landet i dag.

20 minutter

Overfallet i sukkerroe-åkeren skal ha vart i om lag 20 minutter.

  Angrepet fant sted fredag ettermiddag lokal tid, da gruppen var på busstur på hovedveien langs Stillehavskysten om lag 60 kilometer sør for hovedstaden.

  Bussturen skulle markere avslutningen på et tre uker langt studieopphold der deltakerne lærte om Guatemalas historie og kultur.