Alle seniorrådgiverne i amerikanske UD har gått av

Amerikanske UD-ansatte sier opp, vil ikke jobbe for Trump

- Dette er det største kollektive tapet av institusjonell hukommelse noen kan huske.

- HAR SAGT OPP: Patrick Kennedy og tre andre har sagt opp jobben i amerikanske UD. Foto: AP Photo Manuel Balce Ceneta,/NTB Scanpix
- HAR SAGT OPP: Patrick Kennedy og tre andre har sagt opp jobben i amerikanske UD. Foto: AP Photo Manuel Balce Ceneta,/NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Washington Post skriver torsdag at alle seniorrådgiverne i administrasjonsavdelingen i utenriksdepartementet har gått av. Det skjer få dager etter at Rex Tillerson ble godkjent som USAs nye utenriksminister.

Patrick Kennedy, som omtales som departementets «nummer to», samt tre av hans viktigste medarbeidere, kunngjorde onsdag at de har sagt opp ettersom de ikke ønsker å jobbe under Trump-administrasjonen.

Dette ses på som et stort tap av kompetanse om utenriksfeltet og amerikansk diplomati.

– Dette er det største kollektive tapet av institusjonell hukommelse noen kan huske, og det er veldig vanskelig å erstatte, sier David Wade, som ledet departementet under utenriksminister John Kerry.

Torsdag ble det også kjent at sjefen for det amerikanske grensepolitiet, Mark Morgan, går av. Det er imidlertid uklart om han selv har valgt å trekke seg eller om han har fått sparken.

Nyheten kom dagen etter at president Donald Trump kunngjorde at han vil bygge den mye omtalte muren ved grensa mot Mexico og ansette 5 000 nye grensepolitifolk.

Morgan har hatt en lang karriere i det amerikanske militæret samt i etterretningstjenesten FBI der han tilbrakte 20 år, før han ble leder for grensepatruljen i oktober 2016.

Tidligere i dag avlyste Mexicos president et planlagt møte med den amerikanske presidenten. Trump, derimot, står fast ved at det ikke er noe vits at de to lederne møtes, dersom ikke Mexico behandler USA med respekt - og tar mur-regninga, slik Trump vil.

(NTB/Dagbladet)

ORDRE: Her signerer Donald trump presidentordren som sier at muren mellom USA og Mexico skal bygges. - Jeg har nettopp signert to presidentordre som vil redde tusenvis av liv, flere millioner jobber, og milliarder av kroner, sa presidenten. Video: NTB/AP / CNN Vis mer