Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Amerikanske vedlikeholdsarbeidere skadet atomrakett

Prøvde å finne feil ved raketten.

 SKADET RAKETT MED ATOMBOMBE: Vedlikeholdsarbeidere skulle undersøke en feil ved raketten, men endte opp med å skade den i stedet, opplyser det amerikanske luftforsvaret. Foto: Scanpix.
SKADET RAKETT MED ATOMBOMBE: Vedlikeholdsarbeidere skulle undersøke en feil ved raketten, men endte opp med å skade den i stedet, opplyser det amerikanske luftforsvaret. Foto: Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tre atomforskere har mistet atomlisensen sin etter at de klarte å skade en atomrakett i en rakettsilo, opplyser det amerikanske luftvåpenet til nyhetsbyrået AP.

Raketten klarte ikke å bestå en rutinemessig diagnosetest 16. mai 2014, og neste dag skal de vedlikeholdsansvarlige ikke klart å finne feilen, men i stedet skadet raketten, ifølge luftvåpenet.

Ingen skal ha kommet til skade under hendelsen, og amerikanske tjenestemenn opplyser til AP at hendelsen heller ikke utgjorde en fare for offentlig sikkerhet. Raketten ble fjernet umiddelbar fra siloen som ligger blant hveteåkre og vindmøller 14 kilometer vest for den lille byen Peetz i delstaten Colorado.

Hendelsen skjedde tilbake i 2014, men det er først nå luftvåpenet har valgt å gå ut med informasjon. De ønsker ikke å gi ytterligere informasjon om hendelsen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media