- Amina skal steines til døde

Amina Lawal fikk barn utenfor ekteskapet. Nå har en islamsk ankerett fastholdt at kvinnen skal steines i hjel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den unge nigerianske kvinnens forbrytelse var at hun ble skilt, og at datteren hennes Wasila ble født utenfor ekteskapet. Det er grunn nok til at Amina (30) kan bli dømt for utroskap, og skal steines, ifølge islamske sharia-lover.

Hvis straffen opprettholdes av høyesterett, blir hun den første kvinnen som steines for utroskap i Nigeria, skriver nyhetsbyrået AFP.

BBCs Nigeriakorrespondent, Dan Isaacs, sier at dagens kjennelse kom som et sjokk, og at flere menneskerettighetsgrupper allerede har lovet at de skal gjøre alt de kan for å hindre fullbyrdelse av dødsstraffen. Aminas advokater har 30 dager på seg til å anke saken til høyesterett, noe de uten tvil kommer til å gjøre.

Kvinnen ble først dømt til døden av en sharia-domstol i mars i år. Dommen satt sinnene i kok, både i Nigeria og i resten av verden.

- I et land der det bor omtrent like mange kristne som muslimer, er dette er svært kontroversielt tema, sier BBCs korrespondent.

Tilhengerne av sharia-lovene sier lovene vil bli opprettholdt, til tross for stort press fra myndighetene som mener sharia-lovene strider mot grunnloven.

Amnestis side om Amina Lawal.

KJEMPER FOR LIVET: En islamsk ankedomstol opprettholdt dødsstraffen mot Amina. Men forsvarerne hennes har ikke gitt opp håpet ennå.