Amira (to mnd.) er «beleiringens baby»

Født på et av de verste stedene på kloden.

TO MÅNEDER OG VEIER EN KILO: - Dette bildet burde være en skam for verden, sier Chris Gunness, talsperson i FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger, UNRWA. Foto: Rami Al Sayed for unrwa.org
TO MÅNEDER OG VEIER EN KILO: - Dette bildet burde være en skam for verden, sier Chris Gunness, talsperson i FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger, UNRWA. Foto: Rami Al Sayed for unrwa.org Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Dette bildet burde være en skam for verden, sier Chris Gunness, talsperson i FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger, UNRWA.

De publiserte i dag et bilde av den to måneder gammel babyen Amira, som ble født i flyktningleiren Yarmouk i starten av april, rett før IS og syriske regjeringsstyrker barket sammen inne i leiren. 18 000 mennesker ble fanget i kampene. Flyktningeleiren er blitt omtalt som et av de verste stedene på kloden.

- Hun ble født rett før de væpende styrkene inntok Yarmouk og beleiret den. Faren hennes er syk og sliter med å skaffe mat til Amira og de tre søsknene hennes. Moren hennes kaller henne «beleiringens baby», sier Gunness i en pressemelding.

- Må få fram hjelp IS forlot angivelig flyktningeleiren i midten av april. Men i starten av mai var det igjen kamper i det som i praksis er en bydel i Damaskus. UNRWA slår nå alarm om forholdene i flyktningeleiren.

- Vi har krevd å få tilgang til leiren for å kunne hjelpe Amira, familien hennes og resten av sivilbefolkningen. Å få fram hjelp til dem og andre som er i beleirede områder, er blitt en test for det internasjonale systemet. Vi må ikke mislykkes med dette, sier Gunnes.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.