SIKTET: Levi Miller (f.v.) Johnny Mullet og Lester Mullet er tre av de siktede etter tvangsklippinga av en biskop og sønnen hans. Foto: AP/Scanpix
SIKTET: Levi Miller (f.v.) Johnny Mullet og Lester Mullet er tre av de siktede etter tvangsklippinga av en biskop og sønnen hans. Foto: AP/ScanpixVis mer

Amish-brødre siktet etter tvangsklipping av biskop

Da faren deres fikk kjeft, tok de tre brødrene saks og klippemaskin i egen hånd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Johnny, Daniel og Lester Mullet er sammen med Levi og Eli Miller siktet etter at et rivaliserende amish-miljø har vært utsatt for omfattende tvangsklipping av hår og skjegg.

Sam Mullet, far til Johnny, Daniel og Lester, er leder for Amish-samfunnet i Jefferson County der dramaet utspant seg. Han er trukket inn i saken gjennom angivelige utsagn framsatt av sønnene.

Det var tredje oktober gjengen tok seg inn i hjemmet til de to navngitte ofrene i saken.

Der skal de ha brukt både saks og elektrisk klippemaskin for å klippe skjegget av biskop Raymond Hershberger (74) og hans sønn - etter at disse to hadde kritisert lederstilen til Sam Mullet, og grunnlagt et nytt, rivaliserende amish-samfunn.

Brukte makt Ifølge den lokale sheriffen ble Hershberger og sønnen holdt nede med makt, mens de fem klippet av dem skjegget.

- Vi er her for å ta hevn, på vegne av Sam Mullet, proklamerte aksjonsgruppa overfor den nå snauklipte biskopen.

(Ordet «mullet» betyr for ordens skyld «hockeysveis» på norsk, journ. anm.)

Amish-samfunnet skal de siste ukene være rystet av også flere andre tilfeller av ufrivilling klipping av hår og skjegg, der også kvinner skal ha fått håret klippet av. Ytterligere ofre i saken er ikke navngitt.

Nekter Konfrontert med hvorvidt han sto bak det hele, sier far Mullet at han ikke beordret skjeggeklippingen, men at han ikke ville stoppet den.

Ifølge nyhetsbyrået AP er Sam Mullet beryktet for en autoritær og nådeløs lederstil, noe han selv benekter. Mullet etablerte seg i den lille landsbyen Bergholz i Ohio i 1995, og det bor nå omkring 700 mennesker i byen.

- Vi liker å stå opp om morgenen, være i fred og leve som normale folk, sier Amish-lederen.

Tradisjonelt ligger det tung symbolikk i kvinners lange hår og menns tilsvarende skjegg i Amish-samfunnet.

Videre skal gjengen ha ønsket å sende ei melding til et annet, nærliggende amish-samfunn.

ØNSKER RO: Sam Mullet sier han og familien bare ønsker å være i fred. Foto: AP/Scanpix
ØNSKER RO: Sam Mullet sier han og familien bare ønsker å være i fred. Foto: AP/Scanpix Vis mer