DE (U)VANLIGE MISTENKTE: Amish-sektens menn nektet å montere varseltrekanten bak på hestekjærrene sine. Dermed var det rett i kasjotten. Foto: Politiet.
DE (U)VANLIGE MISTENKTE: Amish-sektens menn nektet å montere varseltrekanten bak på hestekjærrene sine. Dermed var det rett i kasjotten. Foto: Politiet.Vis mer

Amish-sekt kastes i fengsel etter trekantdrama

Nekter å ha varseltrekant bak hestevogna.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Disse mennene som alle tilhører Amish-sekten i den amerikanske delstaten Kentucky, må i fengsel etter at de har nektet å montere på den oransje varseltrekanten bak på hestevognene sine. Politiet bøtela de åtte mennene for å ha kjørt hest og kjerre uten merket slik loven krever.

Må sone i fengsel De nektet å godta bøtene som er mellom, 150 og 600 dollar, og viste til at religionen deres forbyr dem å ikle seg skarpe farger. Nå må de i fengsel for å sone, men slipper å ikle seg den vanlige oransje fengselsdraktene, skriver dailymail.co.uk. De har selv fått laget noen mørke drakter.

Dommer Deborah Hawkins Crooks har fått 44 lignende saker på bordet.

- Så lenge vi har et så stort amish-samfunn vil vi se flere og flere slike saker, sa dommeren som dømte dem til å sone mellom tre og ti dager i fengsel.

Mennene som tilhører den konservative Swartzentruber-sekten forklarte i retten at de ikke stoler på menneskelagde symbol for sikkerhet.

Bilbelske lover - Jeg synes ikke det er rett å fengsle noen for å praktisere sin religion, men vi samtykker hvis det er det som skal til for å følge de bibelske lovene, sa syv-barnsfaren Levi Zook som også ble bøtelagt.

Nå har de anket sakene sine til en høyere retsinnstans og avventer rettens avgjørelse.

- De oppførte seg eksemplarisk. De var vennlige og gjorde alt vi sa de skulle gjøre, sier Randy Haley som er fengselsbetjent i Graves County i Kentuky.