Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Amishfolket begraver sine døde barn

Sier farvel til fem drepte småjenter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Sju år gamle Naomi Rose Ebbersole er det første av drapsofrene som i dag blir stedt til hvile i Amishlandsbyen Nickel Mines, Pennsylvania, skriver Sky News.

Med vaker og bønnemøter har Amishfolket kommet seg gjennom dagene etter massakren på den lokale skolen mandag. Nå skal de fem jentene begraves i henhold til Amishfolkets tradisjoner. Mellom 300 og 500 mennesker er ventet til hver av begravelsene.

Ifølge disse skal jentene legges i enkle trekister, og være kledt i hvit kjole og med et bønneklede som dekker hodet, skriver nyhetsbyrået AP.

Alle veier inn til Nickel Mines skal være sperret av for begravelsene. Men familiemedlemmer til flere av de drepte skal ha invitert drapsmannens etterlatte til å delta - i et forsøk på å forstå det som er skjedd, skriver Sky News.

Skutt i nakken

Barna var på skolen mandag da Charles Carl Roberts IV tok seg inn i klasserommet, bevæpnet med to våpen. Han sendte guttene og de voksne på dør. Så stilte han de ti gjenværende småjentene opp på rekke og skjøt dem i nakken, som en ren henrettelse. Til slutt skjøt han også seg selv.

Naomi Rose Ebersole(7), Marian Fisher (13), Anna Mae Stoltzfus (12) samt søstrene Mary Liz (8) og Lena Miller (7) døde. Fem andre jenter har ligget hardt skadet på sykehus.

Hevnmotiv?

image: Amishfolket begraver sine døde barn

Charles Carl Roberts IV skal ha ringt kona fra skolen og forklart at drapene var en hevn for noe som hendte ham for 20 år siden.

Det er også spekulert i om han planla å misbruke jentene seksuelt, ettersom politiet skal ha funnet glidemiddel og plastikk-håndjern på ham.

En knust Marie Roberts skriver i en pressemelding at mannen hennes var kjærlig, omtenksom og en enestående far for deres barn.