DØDE: Den 63 år gamle Døndu Tulum døde i en leilighet på Tøyen i Oslo. Ambulansetjenesten valgte å sende politiet først. Flere av familiemedlemmene til den avdøde ble lagt i jern utenfor huset. Foto: Siril K. Herseth / Dagbladet
DØDE: Den 63 år gamle Døndu Tulum døde i en leilighet på Tøyen i Oslo. Ambulansetjenesten valgte å sende politiet først. Flere av familiemedlemmene til den avdøde ble lagt i jern utenfor huset. Foto: Siril K. Herseth / DagbladetVis mer

AMK-bråket på Tøyen henlagt

Norsktyrkisk kvinne døde i januar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Politiet har henlagt saken mot familien til en norsktyrkisk kvinne som døde på Tøyen i januar. Familien var anmeldt for trusler mot ambulansepersonell.

Den 63-årige kvinnen døde av hjertesvikt 3. januar. Familien ringte flere ganger etter ambulanse og situasjonen ble så opphetet at politiet ble sendt inn i forkant av ambulansen.

Ifølge Ullevål universitetssykehus hadde familiemedlemmene kommet med drapstrusler, og de ble lagt i bakken og påsatt håndjern før kvinnen fikk hjelp. Tre personer ble i ettertid anmeldt.

Etter en fire måneder lang etterforskning er saken nå henlagt, melder TV 2.

- Saken har vært omfattende etterforsket av politiet. De har hatt alle sammen til avhør, altså alle de mistenkte. Politiet har kommet fram til at saken skal henlegges, sier bistandsadvokat Shahzad Nazir til kanalen.

Ambulansepersonellet og AMK-personellet granskes av Statens helsetilsyn. Oslo universitetssykehus tar henleggelsen til etterretning.

- Men vi ser med bekymring på at våre ansatte i en arbeidssituasjon i økende grad blir utsatt for trusler. De som utfører en slik akuttjeneste må kunne føle absolutt trygghet i sitt arbeid, sier klinikkleder Olav Røise ved akuttklinikken.


(NTB)