TRE AMK-OPERATØRER MISTENKT: Da ambulansepersonellet kom fram til leiligheten på Tøyen 24 minutter etter første nødanrop fra familien, slo de fast at den tyrkiske kvinnen allerede var død. Foto: SIRIL HERSETH/DAGBLADET
TRE AMK-OPERATØRER MISTENKT: Da ambulansepersonellet kom fram til leiligheten på Tøyen 24 minutter etter første nødanrop fra familien, slo de fast at den tyrkiske kvinnen allerede var død. Foto: SIRIL HERSETH/DAGBLADETVis mer

AMK-operatører etterforskes for grov uforstand

Kvinne (63) på Tøyen var død da ambulansen kom etter 24 minutter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Tre AMK-operatører har fått status som mistenkt i forbindelse med etterforskningen av dødsfallet til Døndu Tulum (63) på Tøyen i januar i år.

Da ambulansepersonellet kom fram til leiligheten på Tøyen 24 minutter etter første nødanrop fra familien, slo de fast at den tyrkiske kvinnen allerede var død, skriver VG.

- Truende

Familien ringte inn ni nødanrop til AMK-sentralen, men operatørene oppfattet telefonkontakten med familien som så truende at ambulansepersonellet på stedet ble bedt om ikke å gå inn i leiligheten før politiet kom.

De tre AMK-operatørene etterforskes både for grov uforstand i tjenesten og for brudd på bestemmelser i helsepersonelloven. Alle nekter straffskyld.

- De tre har fått status som mistenkt fordi det er en større sannsynlighet for at det vil kunne komme påtalevedtak mot dem enn for de øvrige involverte, sier advokat Nils Ole Bay, som leder etterforskningen på verv for Spesialenheten.

(NTB).