Ammerudlunden skal på anbud igjen

Oslo kommune legger nå driften av Ammerudlunden sykehjem ut på anbud på nytt. Sykehjemmet ble tidligere drevet av Adecco.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I februar i fjor ble det dokumentert ulovlige forhold ved sykehjemmet, som på den tiden ble drevet av Adecco.

De ansatte manglet arbeidskontrakter, de jobbet ubetalt overtid, gikk ulovlige dobbeltvakter og overnattet i et bomberom på sykehjemmet. Oslo kommune brøt etter avsløringene kontrakten med Adecco. Nå legger byrådet sykehjemmet ut på anbud enda en gang.

- Her blir det inngått en kontrakt med en ny drifter. Oslo kommune vil være meget opptatt av å følge opp den kontrakten, sier eldrebyråd Aud Kvalbein (KrF) til Klassekampen.

Hun sier det hele tiden har vært klart at hjemmet skulle legges ut på anbud på nytt.

- Ammerudlunden er vedtatt konkurranseutsatt for flere år siden. Det ligger fast, sier Kvalbein.

Fagforbundet misliker at hjemmet legges ut på anbud igjen.

- Har Oslo-politikerne ingenting lært? Her er det tydeligvis bare ideologi og prinsipper som gjelder, ikke den faktiske hverdagen for ansatte og eldre, sier nestleder Mette Nord i Fagforbundet.

De ansattes tillitsvalgte ved sykehjemmet, hjelpepleier Tone Follinglo, sier arbeidsvilkårene har blitt markant bedret etter at offentlige Omsorg Oslo KF i fjor tok over driften av sykehjemmet. Bemanningen er økt og lønnsnivået er høyere. Nå frykter hun budsjettnedskjæringer og lønnskutt som følge av at det blir ny anbudsrunde.

- Dette er et slag i trynet. Jeg blir så utrolig skuffet og lei meg at det sitrer i hele kroppen, sier Follinglo.

(NTB)