ORDERUD-FUNN: Dykkere fra Ålesund dykket i dag etter drapsvåpenet, som skal ha blitt kastet fra ei bru på Atlanterhavsvegen etter trippeldrapet på Orderud gård i 1999. Jon Olav Wattø og Sindre Egeness var blant dykkerne som fant ammunisjon som kan knyttes til drapet. Foto: OLAV SKJEGSTAD/ROMSDALS BUDSTIKKE
ORDERUD-FUNN: Dykkere fra Ålesund dykket i dag etter drapsvåpenet, som skal ha blitt kastet fra ei bru på Atlanterhavsvegen etter trippeldrapet på Orderud gård i 1999. Jon Olav Wattø og Sindre Egeness var blant dykkerne som fant ammunisjon som kan knyttes til drapet. Foto: OLAV SKJEGSTAD/ROMSDALS BUDSTIKKEVis mer

Ammo-funn «interessant» i forhold til Orderud-drapet

Dykkere ferdig med søk i Atlanterhavsvegen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Søket etter Orderud-våpenet i Atlanterhavsvegen er avsluttet. Våpenet har ikke kommet til rette, men store mengder ammunisjon har blitt og blir hentet opp fra sjøbunnen.

Privatetterforsker Tore Sandberg, som har ledet søket, ser ifølge Romsdals Budstikke ingen umiddelbar kobling til Orderud-saken, men betegner likevel funnet av ammunisjonen som «interessant».

- Vi fant ikke våpenet, men store mengder ammunisjon. Vi har hentet opp 60 patroner, og det er omtrent en tidel av det vi fant, sier Sandberg til avisen.

Sandberg ser ikke på saken som død, og fremholder overfor Romsdals Budstikke at søket kan bli tatt opp igjen senere.

Klokka ti i dag hoppet fire dykkere i sjøen under Storseisundbrua på Atlanterhavsvegen for å søke etter drapsvåpenet som ble brukt under Orderud-drapene i pinsen i 1999.

At drapsvåpnene ble dumpet fra Atlanterhavsvegen, ble kjent allerede i 2001. Det er et tips fra et vitne som er bakgrunnen for at det søkes i dag — over ni år etter drapene.

DØMT: Per og Veronica Orderud og Kristin Kirkemo. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX
DØMT: Per og Veronica Orderud og Kristin Kirkemo. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX Vis mer