Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Amnesti for Pussy Riot og Greenpeace i Russland

Den russiske nasjonalforsamlinga har vedtatt å benåde de to fengslede Pussy Riot-medlemmene og henlegge siktelsen mot 30 Greenpeace-aktivister.

PUTINS NÅDE: Den russiske nasjonalforsamlinga ga onsdag støtte til forslaget fra president Vladimir Putin om amnesti for flere tusen politiske fanger. Blant de som får amnesti er de avbildene aktivistene fra Greenpeace og medlemmene i Pussy Riot. Foto: REUTERS/Dmitri Sharomov/Greenpeace
PUTINS NÅDE: Den russiske nasjonalforsamlinga ga onsdag støtte til forslaget fra president Vladimir Putin om amnesti for flere tusen politiske fanger. Blant de som får amnesti er de avbildene aktivistene fra Greenpeace og medlemmene i Pussy Riot. Foto: REUTERS/Dmitri Sharomov/Greenpeace Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den russiske nasjonalforsamlinga, Dumaen, vedtok i en avstemning onsdag forslaget fra president Vladimir Putin om amnesti for flere tusen politiske fanger.

Amnestiet gis i forbindelse med 20-årsjubileet for den russiske grunnloven.

Blant dem som omfattes av amnestiet, er de to Pussy Riot-medlemmene Nadezjda Tolokonnikova og Maria Aljokhina, som soner en straff på to års fengsel for å ha kritisert presidenten.

Greenpeace-aktivistene, som kommer fra 19 forskjellige land, ble pågrepet da de aksjonerte mot en russisk oljeplattform i «Arktis» i midten av september.

De ble først varetektsfengslet og siktet for piratvirksomhet, men siktelsen ble seinere omgjort til oppvigleri eller pøbelvirksomhet. I november ble alle sluppet ut av varetektsfengsel, men siktelsene ble opprettholdt, og de har ikke fått lov å forlate Russland.

Nå er det derimot godt håp om at de kan få komme hjem til jul, selv om det ennå ikke er opplyst fra russisk hold når de får lov å forlate Russland.

(NTB-AFP)

LØSLATES: To fengslede medlemmer av den russiske punk-gruppa «Pussy Riot», Maria Alyokhina and Nadezhda Tolokonnikova, får nå amnesti. Foto: AFP / Scanpix / NATALIA KOLESNIKOVA
LØSLATES: To fengslede medlemmer av den russiske punk-gruppa «Pussy Riot», Maria Alyokhina and Nadezhda Tolokonnikova, får nå amnesti. Foto: AFP / Scanpix / NATALIA KOLESNIKOVA Vis mer