Amnesty advarer reisende mot USA

Følger etter en rekke land som har advart sine innbyggere mot å reise til USA.

ADVARER: USAs liberale våpenlover og amerikanernes forkjærlighet for skytevåpen gjør det farlig å besøke landet, mener Amnesty International. Her fra Manhattan i New York. Foto: NTB Scanpix
ADVARER: USAs liberale våpenlover og amerikanernes forkjærlighet for skytevåpen gjør det farlig å besøke landet, mener Amnesty International. Her fra Manhattan i New York. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Amnesty International oppfordrer i et reiseråd alle som besøker USA, til å være svært forsiktige, og viser til faren for å bli skutt der.

- Alle som reiser til USA, bør være klar over at landet ikke på tilstrekkelig vis beskytter folk, uansett hvem de måtte være, sier Ernest Coverson som leder Amnestys kampanje mot vold med skytevåpen i USA.

- Folk i USA kan ikke regne med å slippe uskadd unna - det fins ingen garanti mot å bli skutt, sier han.

8931 mennesker er drept med skytevåpen i USA hittil i år, og det har vært 255 masseskytinger der fire eller flere er skutt, viser en oversikt fra Gun Violence Archive.

Sist helg ble 31 mennesker drept i to skytemassakrer i El Paso og Dayton, og Amnesty mener at det nærmest er snakk om en menneskerettighetskrise.

- Nok en gang har det blitt skremmende klart at myndighetene i USA ikke er villig til å sikre folk mot vold med skytevåpen, sier Coverson.

Amnesty viser i sitt reiseråd til at det er svært utbredt med hatkriminalitet i USA, og at folks rase, opprinnelsesland, etniske bakgrunn og seksuelle legning og identitet kan øke risikoen for angrep fra høyreekstreme hvite rasister.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer