Amnesty anklager IS for massedrap i Irak

- Systematisk etnisk rensing.

KONFISKERT: Medlemmer av IS fotografert etter at de beslagla et antall sigaretter i Raqqa i Syria tidligere i år. Foto: REUTERS / Stringer / NTB scanpix
KONFISKERT: Medlemmer av IS fotografert etter at de beslagla et antall sigaretter i Raqqa i Syria tidligere i år. Foto: REUTERS / Stringer / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Opprørsgruppen IS står bak massedrap og systematisk etnisk rensing i Irak, ifølge menneskerettsorganisasjonen Amnesty International.

- Massakrene og bortføringene som IS utfører, er rystende bevis for en bølge av etnisk rensing rettet mot minoriteter i Nord-Irak, sier Donatella Rovera, en av organisasjonens eksperter på krisehåndtering.

Ekstremistene i Den islamske staten (IS) hevder å ha opprettet en ny stat i deler av Irak og Syria. Etter hvert som opprørerne har rykket fram, er det kommet rapporter om halshogginger, korsfestelser og folk som er blitt steinet til døde.

- En grusom død To av de verste hendelsene fant sted i de irakiske landsbyene Qiniyeh og Kocho 3. og 15. august, ifølge en ny Amnesty-rapport med tittelen «Etnisk rensing med et historisk omfang». Flere hundre mennesker skal ha blitt drept i landsbyene, hvor befolkningen tilhører yazidi-minoriteten.

En av de overlevende fra Kocho forteller at han gjemte seg nær åstedet for en av massakrene i tolv dager før han klarte å flykte. Andre landsbyboere lå sårede og hjelpeløse på bakken inntil de døde.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer