Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Amnesty: Iran henretter barn i stor skala

I løpet av de ti siste årene er 73 mindreårige dødsdømte blitt henrettet i Iran, ifølge Amnesty. Dette til tross for at landet har underskrevet FNs barnekonvensjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge en ny rapport fra Amnesty sitter 160 mindreårige på fengselsavdelinger for dødsdømte i Iran. Noen av dem har sittet i fengsel over ti år, skriver organisasjonen.

For 20 år siden skrev Iran under på FNs barnekonvensjon, som slår fast at alle innbyggere anses som barn inntil de er 18 år. Dermed kan de ikke dømmes til dødsstraff eller livstid i fengsel, ifølge konvensjonen.

Til tross for dette kan jenter helt ned i niårsalderen og gutter fra femten år og oppover dømmes til døden i Iran, slår rapporten fast.

- Ved å bruke dødsstraff mot mindreårige kriminelle gjør Iran seg skyldig i en alvorlig og uopprettelig krenkelse av barns rett til livet, skriver Amnesty.

Av de 73 henrettelsene av mindreårige som Amnesty kjenner til, var 51 av dem mellom 15 og 17 år da de begikk forbrytelsene. Åtte av de dømte var mellom 12 og 14 år gamle.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media