Amnesty-rapport om Norge slaktes: - Fjernet det som ikke passet til konklusjonen

Politiet, organisasjoner som hjelper menneskehandelofre, og Justisdepartmentet mener Amnesty-rapport er ensidig og forutinntatt.

IKKE ENIG MED AMNESTY: «Ella» kom til Norge som offer for menneskehandel. Hun ble reddet fra prostitusjonen i 2007. Hun ble intervjuet av Amnesty til deres rapport, men er ikke enig i deres standpunkter. Foto: Eivind Senneset / Dagbladet
IKKE ENIG MED AMNESTY: «Ella» kom til Norge som offer for menneskehandel. Hun ble reddet fra prostitusjonen i 2007. Hun ble intervjuet av Amnesty til deres rapport, men er ikke enig i deres standpunkter. Foto: Eivind Senneset / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Amnesty International hevder sexarbeidere i Norge blir utsatt for omfattende menneskerettighetsbrudd i deres rapport som ble publisert i mai.Flere personer som ble intervjuet til rapporten mener metodebruken og framgangsmåten til Amnesty er kritikkverdig.

  • Politiet mener Amnesty har begått faktafeil.
  • Advokat Silje Stenvaag mener Amnesty kan ha fattet en konklusjon før de undersøkte forholdene i Norge.
  • Mildrid Mikkelsen i Rosa-prosjektet mener Amnesty bare har valgt ut stemmer som passer til deres budskap.
  • Jan Austad i Justis- og beredskapsdepartementet mener rapporten bare underbygger Amnestys nylig vedtatte globale politikk på feltet.

- Ubalansert rapport

Amnesty skriver at de intervjuet 30 tidligere og nåværende prostituerte til rapporten.

En gjennomgang Dagbladet har gjort av rapporten viser at 18 av intervjuobjektene er henvist til i rapporten. 12 er utelatt eller ikke direkte sitert.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer