Amnesty sier ja til kjøp og salg av sex

Mener forbud gjør de prostituerte mer utsatt for vold og diskriminering.

PROSTITUERT: En prostituert kvinne i Oslo sentrum. Arkivfoto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
PROSTITUERT: En prostituert kvinne i Oslo sentrum. Arkivfoto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Amnesty International mener sexhandel bør avkriminaliseres, og sier forbud mot prostitusjon gjør sexarbeidere mer utsatt for vold og diskriminering.

Forslaget om å støtte avkriminalisering ble vedtatt på et internasjonalt Amnesty-møte i Dublin tirsdag. 400 delegater fra 70 land var samlet for å diskutere og deretter stemme over forslaget.

- Sexarbeidere er en av de mest marginaliserte gruppene i verden, og de er ofte i konstant fare for å bli utsatt for diskriminering, vold og misbruk, sier Amnesty Internationals generalsekretær Salil Shetty og legger til at å tillate salg og kjøp av seksuelle tjenester bidrar til å styrke menneskerettighetene til sexarbeidere.

Kontroversielt Men vedtaket er kontroversielt fordi det også foreslår avkriminalisering av den tredje parten involvert i sexhandelen, nemlig dem som organiserer handelen, som bordelleiere og halliker.

Amnesty får kritikk fra flere hold, blant annet fra organisasjonen Koalisjonen mot menneskehandel av kvinner (CATW), som nylig skrev et åpent brev til Amnesty der den sier at menneskerettsorganisasjonens troverdighet vil bli alvorlig svekket.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer