Amnesty-sjef kritiserer venstresida

- Krigsmotstanderne må slåss mot terrorisme, sier William Schulz.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Motstanderne av president Bush og kritikerne av både Irak-krig og anti-terrorlover må selv ta terrorismen på alvor. Ellers blir de uvesentlige, mener lederen av Amnesty i USA.

Krigsmotstandere verden over arrangerer protestaksjoner mot USA under slagord som «Stopp den imperialsitiske okkupasjonen» og «Nei til krig for olje», skriver Salon. Nettmagasinet intervjuer Amnestys USA-sjef William Schulz om boka han har skrevet om 11.9.: Tainted Legacy.

Schulz er selvsagt mest opptatt av truslene mot borgerrettigheter, ytringsfrihet og folkerett etter terroraksjonene i USA. Men har samtidig plass til å kritisere venstresida.

Nytenkning

Han mener den økende globale terrorismen tvinger fram en revurdering av tradisjonelle holdninger. Et standhaftig forsvar av borger- og menneskerettigheter er ikke nok til å stanse terrorister som vil sprenge kjøpesentre og passasjerfly.

Det skaper et problem for venstresida at våpnene som trengs for å bekjempe terror, som strengere grensekontroll og styrket etterretning, kanskje tilmed krig mot stater som støtter terroristene, bryter med alt de radikale har stått for.

- Hvis det er grunn til å tro at t-banen i New York er blant de utpekte målene, skulle vi virkelig protestere mot overvåkingskameraer der av hensyn til privatlivets fred, spør Schulz.

Han drøfter også om demokratiske valg er ønskelig i Pakistan hvis man kan regne med at de vil ende med et islamistisk regime som kan tenkes å gi atomvåpen til terrorister.