Amnesty slakter Qatar for arbeidsforholdene til VM-arbeiderne

- Gjør altfor lite.

ANLEGGENE BLIR FLOTTE: Men arbeidsforholdene for VM-arbeiderne i Qatar er svært dårlige. Foto: AP / NTB scanpix
ANLEGGENE BLIR FLOTTE: Men arbeidsforholdene for VM-arbeiderne i Qatar er svært dårlige. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Amnesty International kritiserer Qatar for å ha gjort altfor lite for å få slutt på den dårlige behandlingen av utenlandske arbeidere som bygger fasilitetene til fotball-VM i 2022.

- Det haster med å sikre oss at vi ikke ender opp med et fotball-VM som er bygd på tvangsarbeid og utnytting, sier direktøren for Amnestys avdeling for rettighetene til flyktninger og utenlandske arbeidere, Sherif Elsayad-Ali, onsdag.

Fire år etter at Qatar ble tildelt rollen som vert for fotball-VM, er den gassrike nasjonens svar på mishandlingen av arbeiderne ikke mer enn løfter og lovforslag som ikke er vedtatt, ifølge Elsayad-Ali.

Behandlingen av de utenlandske arbeiderne i Qatar har utløst internasjonal kritikk etter flere meldinger om dødsfall på byggeplasser.

I mai lovte Qatar å bedre sikkerheten på arbeidsplassene, boligforholdene, lønningene og forholdene for øvrig for de utenlandske arbeiderne etter at FIFA kom under press fra rettighetsgrupper på grunn av beslutningen om å gi Qatar fotball-VM.

- Men seks måneder senere er bare en håndfull av de begrensede tiltakene som ble kunngjort i mai, gjennomført, og da bare delvis. Generelt er tiltakene sørgelig utilstrekkelige, sier Elsayad-Ali.

(NTB)


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer