Amnesty slakter Qatar for arbeidsforholdene til VM-arbeiderne

- Gjør altfor lite.

ANLEGGENE BLIR FLOTTE: Men arbeidsforholdene for VM-arbeiderne i Qatar er svært dårlige. Foto: AP / NTB scanpix
ANLEGGENE BLIR FLOTTE: Men arbeidsforholdene for VM-arbeiderne i Qatar er svært dårlige. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Amnesty International kritiserer Qatar for å ha gjort altfor lite for å få slutt på den dårlige behandlingen av utenlandske arbeidere som bygger fasilitetene til fotball-VM i 2022.

- Det haster med å sikre oss at vi ikke ender opp med et fotball-VM som er bygd på tvangsarbeid og utnytting, sier direktøren for Amnestys avdeling for rettighetene til flyktninger og utenlandske arbeidere, Sherif Elsayad-Ali, onsdag.

Fire år etter at Qatar ble tildelt rollen som vert for fotball-VM, er den gassrike nasjonens svar på mishandlingen av arbeiderne ikke mer enn løfter og lovforslag som ikke er vedtatt, ifølge Elsayad-Ali.

Behandlingen av de utenlandske arbeiderne i Qatar har utløst internasjonal kritikk etter flere meldinger om dødsfall på byggeplasser.

I mai lovte Qatar å bedre sikkerheten på arbeidsplassene, boligforholdene, lønningene og forholdene for øvrig for de utenlandske arbeiderne etter at FIFA kom under press fra rettighetsgrupper på grunn av beslutningen om å gi Qatar fotball-VM.

- Men seks måneder senere er bare en håndfull av de begrensede tiltakene som ble kunngjort i mai, gjennomført, og da bare delvis. Generelt er tiltakene sørgelig utilstrekkelige, sier Elsayad-Ali.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer