Amnesty slår alarm om situasjonen i Mali

Menneskerettighetssituasjonen i landet har ikke vært så ille siden uavhengigheten i 1960.

SLÅR ALARM: Amnesty slår alarm om situasjonen i Mali. 15 millioner er rammet av matmangel og hundretusener er drevet på flukt etter opprøret i landet. Mali ble utsatt for et militærkupp 22. mars i år. Her en jente som bærer tomme vannkanner for å fylle dem i landsbyen Katawane. Foto: ABDELHAK SENNA / AFP PHOTO / SCANPIX
SLÅR ALARM: Amnesty slår alarm om situasjonen i Mali. 15 millioner er rammet av matmangel og hundretusener er drevet på flukt etter opprøret i landet. Mali ble utsatt for et militærkupp 22. mars i år. Her en jente som bærer tomme vannkanner for å fylle dem i landsbyen Katawane. Foto: ABDELHAK SENNA / AFP PHOTO / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mali opplever sin verste krise på 50 år, advarer Amnesty International i en ny rapport, melder NTB.

Ikke siden uavhengigheten i 1960 har menneskerettighetssituasjonen i landet vært så ille.

I likhet med Human Rights Watch og Amnesty International, mottok også CARE fra slutten av mars rapporter fra nordlige områder av Mali om at væpnede menn truet og voldtok jenter og kvinner, ofte i full offentlighet.

- Konflikten i Nord-Mali har medført grusom vold og overgrep, særlig mot jenter og kvinner. Vi kan ikke ignorere eller sitte stille og se på det som skjer, sier Torild Skogsholm, generalsekretær i CARE.

Hundretusener er blitt fordrevet i forbindelse med kampene i den nordlige delen av Mali, og flere titalls personer er blitt utsatt for tilfeldige arrestasjoner, utenomrettslige henrettelser, seksuell vold og voldtekt, skriver Amnesty i rapporten «Mali: Fem måneder med krise, væpnet opprør og militærkupp».

Videre skriver NTB at organisasjonen lister opp en rekke menneskerettighetsbrudd som er begått i kjølvannet av matmangelen som har rammet 15 millioner mennesker i Sahel-regionen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer