TAR I MOT FLEST: Flyktningleiren Zaatari i Jordan er med sine nesten 80 000 beboere en av de største flyktningleirene i verden. Jordan er også det landet som huser flest flyktninger, totalt 2,7 millioner ifølge Amnesty. Foto: Mika Schmidt/DPA
TAR I MOT FLEST: Flyktningleiren Zaatari i Jordan er med sine nesten 80 000 beboere en av de største flyktningleirene i verden. Jordan er også det landet som huser flest flyktninger, totalt 2,7 millioner ifølge Amnesty. Foto: Mika Schmidt/DPAVis mer

Amnesty: Ti land huser halvparten av verdens flyktninger

Må bære byrden med lave BNP. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Halvparten av verdens flyktninger bor i ti land som til sammen kun står for 2,5 prosent av verdens bruttonasjonalprodukt, ifølge Amnesty International.

I en ny rapport refser organisasjonen de rikeste landene i verden for å være egoistiske, og slår samtidig fast at flertallet av verdens 21 millioner flyktninger holder til i land i umiddelbar nærhet av konfliktsoner.

– Et lite antall land er blitt nødt til å gjøre altfor mye bare fordi de er naboer til en krise, sier generalsekretær Salil Shetty i Amnesty International.

Ifølge rapporten er det Jordan som har fått den største byrden, med 2,7 millioner flyktninger. Deretter følger Tyrkia med over 2,5 millioner flyktninger, Pakistan med 1,6 millioner flyktninger og Libanon med over 1,5 millioner flyktninger.

(NTB)